U Njemačkoj kao u bajci

T. Papić-Džakula
U Njemačkoj kao u bajci

BANjA LUKA - Bivša rukometašica Borca i Leverkuzena već nepune dvije godine brani boje njemačkog tima HSG Ajsbelhauzen Eversbaha iz gradića Esenburg nedaleko od Frankfurta.

- Igramo u Ober ligi i minulu sezonu smo okončali na šestom mjestu u konkurenciji 12 klubova. Za narednu takmičarsku godinu klub ima veće ambicije, plasman u viši rang takmičenja. Realno gledajući mislim da imamo šanse da se domognemo prvog mjesta - rekla je Tamara Matić.

Sa Matićevom u klubu zajedno igra i bivši čuvar mreže banjolučkog Borca, Anita Kosić.

- Anita će i ove godine ostati u HSG. Iako se bavila mišlju da napusti Njemačku ostaće, jer su joj ponudili mogućnost studiranja. Velika je stvar kada u tuđini imate nekog svog. Tada je sve lakše - naglašava Matićeva.

O životu u Njemačkoj Tamara Matić ima samo riječi hvale.

- Ne pada mi napamet da, bar u dogledno vrijeme, napustim ni klub ni grad. Uslovi koje imam su fantastični. Sa HSG Ajsbelhauzen Eversbaha nemam nikakav ugovor, jer ih u Njemačkoj imaju samo igrači u Bundesligi, ali zato imam sa agencijom za sportski marketing koju je klub oformio za igračice koje dođu sa strane. Svake godine obnavljamo ugovor i zaista sam prezadovoljna - istakla je mlada Banjolučanka, koja godišnji odmor provodi u rodnom gradu.

Tamara Matić Banju Luku i Borac je napustila septembra 2006. godine.

- Preselila sam se u Njemačku sa namjerom da tamo živim, a ne da igram rukomet. No, poslije razgovora sa Nebojšom Golićem, koji me je spojio sa odgovornim ljudima ovog kluba, promijenila sam mišljenje. I nisam se pokajala.

Koliko joj obaveze to dozvoljavaju desni bek prati zbivanja u rukometu BiH.

- Prije svega čestitala bih bivšim saigračicama na osvojenoj duploj kruni. Veliki je to uspjeh, iako se zna da je kvalitet Premijer lige BiH lošiji nego prije dvije,tri godine. No, to ne umanjuje značaj osvajanja velikih trofeja. Stalno sam u kontaktu sa igračicama tako da sam u potpunosti upoznata sa svim dešavanjima. Djevojkama želim mnogo sreće na međunarodnoj sceni, da naprave korak više nego prošle godine - istakla je Tamara Matić.

Borac

Na spomen Borca kod Tamare Matić se isprepliću različita osjećanja.

- Prvo bih naglasila da mislim da se u klubu mnogo više cijene igračice "sa strane" nego domaće, što nije u redu. Iz Borca sam, što se tiče igračke karijere, ponijela najljepše uspomene, ali čelni ljudi kluba su me mnogo povrijedili - naglasila je Matićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana