Fudbaler Partizana juče potpisao ugovor sa banjolučkim Borcem

Slavko Basara
Fudbaler Partizana juče potpisao ugovor sa banjolučkim Borcem

BANjA LUKA - Perica Stančeski je juče, u restoranu "Romanov", potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Borac. On se obavezao na vjernost lideru Premijer lige BiH do 13. oktobra sljedeće godine, s mogućnošću da se ugovor produži na još jednu godinu.

- Banja Luka je grad sporta i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u Borac. Utisci su fenomenalni, klupske i moje ambicije su se poklopile, pa sam odlučio da dođem u Borac, iako sam imao ponude iz inostranstva. Shvatio sam da je bolje igrati u klubu koji se bori za titulu i Evropu, nego otići u inostranstvo i tavoriti u sredini tabele - rekao je Stančeski.

Direktor banjolučkog premijerligaša Radmilo Šipovac izrazio je zadovoljstvo što je svestrani fudbaler poput Stančeskog, koji je prošao školu fudbala Partizana, obukao dres Borca.

- Potpis ugovora je prvi vidljivi rezultat dogovora sa Beograđanima u vezi sa saradnjom dva kluba. Dobili smo kvalitetno pojačanje, ali na ovome se nećemo zaustaviti. Ovo je prvi korak stvaranja evropskog Borca. Stančeski je igrao za omladinske selekcije Srbije i Makedonije, a s obzirom na to da mu je majka iz Zvornika, moguće je da zaigra i za BiH. Na zimu ćemo dovesti još pojačanja iz Partizana, koji će biti u sklopu velike evropske priče - kazao je Šipovac.

Stančeski ima pravo nastupa već subotnjem susretu u Travniku protiv istoimenog rivala.

- Jedva čekam debi u dresu Borca, daću sve od sebe da pružim maksimum i da zaigramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ja sam samo jedan šraf u, nadam se, šampionskoj mašineriji i kolektiv uvek treba da bude ispred svakog pojedinca - rekao je Stančeski. 

Dres sa brojem 28

Stančeski je zadužio dres sa brojem 28. O "šifri" za raspoznavanje na terenu je rekao:

- Nema tu nikakve simbolike, jednostavno dres sa brojem 28 je bio slobodan i uzeo sam ga. Nije važno koji broj nosim na leđima, bitne su partije koje prikažem. Odlično sam se uklopio, igrači su me prihvatili kao da se znamo sto godina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana