Nikola Janković, centar 'crno-bijelih' za „Glas Srpske": Realno je da osvojimo Evrokup

Dejan Marić
Nikola Janković, centar 'crno-bijelih' za „Glas Srpske": Realno je da osvojimo Evrokup

BEOGRAD - Košarkaš Partizana Nikola Janković tvrdi da "crno-bijeli" mogu otići do kraja i osvojiti Evrokup.

Centar Beograđana za "Glas Srpske" je i pojasnio ovu tvrdnju. Kako je rekao, dobri rezultati su došli kao plod napornog i predanog rada. Bitan faktor je i timski duh. A jedna od važnih stavki je, kaže Janković, i velika podrška sa tribina.

Četa Andree Trinkijerija praktično se prošetala kroz Top 16 fazu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja. U završnoj rundi je lako izašla na kraj sa Trentom (91:75), te na taj način osigurala prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

- Svi smo prezadovoljni. Na početku sezone verovatno nismo mogli ni da sanjamo o ovome. Pa ipak, našim radom i zalaganjem smo stigli do ovakvog rezultata, jednog od boljih za klub u prethodnih desetak godina - izjavio je Janković za "Glas Srpske".

Iz utakmice u utakmicu ekipa je rasla, igrala sve bolje, podizala samopouzdanje... Sada, pred završne bitke, porasle su i ambicije. Na pitanje da li je realno da Partizan podigne pehar, Nikola je odgovorio:

- Mislim da je realno da osvojimo Evrokup. Na putu do trofeja potrebna nam je i doza sreće. Ako izbegnemo povrede i ostanemo kompletni, verujem da možemo otići do kraja - optimista je 26-godišnji centar.

Prva prepreka Partizanu u jurišu na krunu biće Uniks Kazanj. Janković je upozorio da njemu i saigračima neće biti lako, ali i poručio da nema straha od rivala.

- Uniks je izuzetna, individualno talentovana ekipa. Čine ju igrači koji su već osvajali Evrokup i koji imaju i evroligaški staž. Međutim, i mi smo jak kolektiv i imamo naše razloge da se nadamo ukupnom trijumfu - dodao je naš sagovornik.

Jednako uzbudljiva biće i završnica ABA lige. Partizan u preostala dva kola treba da ovjeri "kotu jedan", a zatim da sačeka rasplet u borbi za četvrtu poziciju.

- Pre svega, treba da osiguramo prvo mesto. U slučaju da to učinimo, u polufinalu ćemo igrati sa četvrtoplasiranim timom. Biće zanimljivo. Blagu prednost u toj borbi bih dao Cedevita Olimpiji, mada Primorska i Mornar nisu bez šansi. Odlučivaće nijanse - ocijenio je Janković.

A ukoliko Partizan opravda ulogu favorita i vizira finale Jadrana, tamo će ga čekati Budućnost ili Crvena zvezda. Nikola nema dilemu koga želi za rivala.

- Večiti derbi nam puno znači. Svi volimo da igramo protiv Zvezde, ja baš uživam i zato bih voleo da derbi bude finale. S kim kod da budemo igrali, biće nam teško jer ćemo paralelno igrati i završnicu Evrokupa - zaključio je Janković.

 

Jaka devetka

Partizan uspješno gura na svim frontovima. "Crno-bijeli" drže lidersku poziciju u ABA ligi i, po svoj prilici, na njoj će ostati pred doigravanje. U Evrokupu igraju sjajno, prošli su u četvrtfinale i do kraja takmičenja će imati prednost domaćeg terena. Uz to, odbranili su trofej u Kupu Radivoja Koraća.

- Možemo biti zadovoljni odrađenim poslom. Ako bih morao da ocenjujem dosadašnji deo sezone, dao bih nam jaku devetku - jasan je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana