Komemoracija Momčilu Vukotiću: Odlazak tihe legende

Tanjug
Foto: GS

BEOGRAD- Komemoracija čuvenom fudbaleru Partizana Momčilu Mocu Vukotiću održana je danas u Skupštini grada u prisustvu porodice, nekadašnjih saigrača, prijatelja i poštovalaca.

Od čuvene crno-bele "desetke", po mnogim mišljenjima najboljeg fudbalera u istoriji Partizana, oprostili su se predsjednik kluba Milorad Vučelić, zatim prijatelj i saigrač Nenad Bjeković, trenutno v.d. predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, dramski pisac Dušan Kovačević, kao i dugogodišnji kapiten Saša Ilić.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici vječitog rivala Crvene zvezde na čelu sa predsjednikom Svetozarom Mijailovićem, direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, kao i legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić i Boško Đurovski.

Na oproštaju od Moce bili su i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministri Vanja Udovičić i Branko Ružić, predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović, košarkaški trener Duško Vujošević, legendarni košarkaš Zoran Moka Slavnić i mnogi drugi.

Vukotić je preminuo prošlog petka u 72. godini, a biće sahranjen danas na Topčiderskom groblju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana