Aleksandar Lazić zadovoljan prelaskom u redove Barana: Mornar stepenica više u karijeri

Dušan Repija
Aleksandar Lazić zadovoljan prelaskom u redove Barana: Mornar stepenica više u karijeri

VLASENICA - Krilni košarkaš Aleksandar Lazić smatra da je prelazak u Mornar stepenica više u njegovoj karijeri, s obzirom na to da klub iz Bara iz godine u godinu ima veće ambicije.

Lazić je tako “naplatio” prilično dobru sezonu u Primorskoj, koja je bila pravi hit ABA lige, čak i poslije odlaska glavnog sponzora i nosilaca igre. Priznaje da mu je pomalo žao što se sve tako izdešavalo, jer je u klubu iz Kopra bila zdrava atmosfera i u trenucima kada je postalo jasno da uprava kluba ne može da isprati sjajne igre košarkaša.

- Bilo je lijepo biti dio kluba u kojem smo bili svi kao jedan. Skupili smo se kada je bilo najteže pa se problemi nisu mogli vidjeti na terenu. Ipak, sada je vrijeme za novo iskustvo. Vjerujem da je prelazak u Mornar dobra odluka, jer je klub ambiciozniji iz sezone u sezonu - rekao je Lazić za “Glas Srpske”.

U trenutku prekida ABA lige Mornar je zauzimao četvrto mjesto i imao odlične šanse da poslije još jednog kola izbori Fajnal for. Iako se ne nazire odluka o nastavku takmičenja, braća Pavićević ne sjede skrštenih ruku i već formiraju tim za narednu sezonu.

- Koliko sam upoznat dogovoren je ostanak četvorice nosilaca igre Dereka Nidama, Džejkoba Pulena, Ajzeje Vajtheda i Antabije Volera, dok je Sead Šehović produžio saradnju, što garantuje da ćemo i iduće sezone biti konkurentni za sam vrh ABA lige. Nadam se da ću imati značajnu ulogu u timu, iako nisam mnogo pričao o toj temi, a zbog okolnosti kakve su trenutno, nisam bio u Baru prilikom potpisivanja ugovora - naglasio je Lazić, koji je sa timom iz dvorane “Topolica” potpisao dvogodišnji saradnju.

U Primorskoj je bilježio nešto više od sedam poena u prosjeku i imao skoro pet skokova, ali se njegov učinak zbog stila igre najčešće ne može gledati kroz brojke.

- Volim timsku igru i kada se svaki igrač trudi da pokrije grešku drugog, jer tako jedni druge činimo boljim. Fizikalije i odbrana su mi jača strana, a u drugom dijelu sezone znatno sam popravio i šut. To je element na kojem ću posebno raditi predstojećeg ljeta i nadam se da ću biti još opasniji u napadu u novoj sezoni - naglasio je Lazić.

Momak iz Vlasenice imao je prilično čudan put, jer je kao vrlo mlad otišao u Olimpiju, odakle je dva puta slat na pozajmice pa je igrao za Dinamik i Megu i ponovo se vratio među Ljubljančane prije nastupa za Primorsku.

- Počeo sam da se bavim košarkom relativno kasno, sa 14, 15 godina. Do tada sam igrao fudbal. Imao sam sreću da sam radio sa dobrim trenerima. Od svih sam nešto naučio. Mnogo sam napredovao u Meki sa Dejanom Milojevićem i momcima koji su uglavnom bili moje godište pa taj klub uz Primorsku, u kojoj sam osvojio i trofej Kupa Slovenije, ostao u najljepšem sjećanju - zaključio je košarkaš, koji će uskoro napuniti 24 godine.

Ne može bez lopte

Lazić je uspio da se vrati u Vlasenicu prije obaveznog karantina na granici ili u lokalnoj zajednici, ali je morao da provede 14 dana u svom domu u izolaciji.

- Mnogo je lakše kod kuće, posebno sada kada sam završio i taj period. Svakodnevno trčim i vozim bicikl, a blizu kuće imam i košarkaški teren, gdje šutnem poneku loptu - priznaje Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana