Zvijezda 09: Želimo ravnopravan tretman sa ostalima

Agencije
Zvijezda 09: Želimo ravnopravan tretman sa ostalima

BIJELjINA - Poslije obraćanja Komitetu za suđenje i sudije FS BiH, čelni ljudi Zvijezde 09 uputili su otvoreno pismo i na adresu predsjednika Fudbalskog saveza BiH Elvedina Begića u kojem ga mole da iskoristi svoj autoritet kako bi premijerligaš iz etno-sela Stanišići dobio ravnopravan tretman kao i svi drugi klubovi Premijer lige.

- Poštovani, vjerujemo da je vaš prioritet i prioritet svih organa takmičenja koji djeluju u FS BiH osiguranje poštenog, fer i sportskog načina odigravanja mečeva Premijer lige. S tim u vezi uputili smo vam molbu za određivanje termina sastanka u najkraćem mogućem roku - navodi se između ostalog u pismu upućenom prvom čovjeku fudbala BiH.

U istom pismu navedeni su sporni detalji za koje tvrde da su na štetu Zvijezde 09 i uprava se zbog njih odlučila da ovako postupi.

- Kao što ste i sami imali priliku vidjeti, sportska javnost je zgrožena suđenjem Matea Muse koji je dijelio “pravdu” u 12. kolu na utakmici između Tuzla sitija i Zvijezde 09 u kojoj je naša ekipa drastično oštećena. Ali, moramo da kažemo kako je pomenuti meč i suđenje na njemu samo jedan u nizu slučajeva jer argumentovano smatramo da smo direktno oštećeni u još najmanje tri utakmice na kojima je zbog sudijskih odluka donesenih na štetu našeg kluba krajnji rezultat bio gubitak bodova, što u tim slučajevima nije izboreno igrom na terenu od strane naših protivnika, nego isključivo sudijskim greškama - tvrde čelnici Zvijezde 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana