Zvezda ubjedljiva protiv FMP za povratak na vrh

GS
Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 99:84 u 17. kolu ABA lige.

Ovo je 34. uzastopna pobjeda crveno-bijelih nad timom iz Železnika, kojom su se vratili na vrh tabele regionalnog takmičenja.

FMP je donekle bolje otvorio meč, ali nije uspijevao da stekne iole većnu prednost. Egal je vladao tokom prve dionice sve dok nije proradio duo Lazarević-Nedović sredinom prvog perioda koji je donio Zvezdi prvu opipljivu prednost od +7.

Vratio se domaćin u drugoj četvrtini na zaostatak od samo poena kada je Pavićević položio loptu u koš, ali je ponovo taličan bio Lazarević koji je pogodio za tri i pokrenuo seriju Zvezde koja je do poluvremena dovela do prednosti od 14 poena, koja je ujedno bila i najveća u dotadašnjem dijelu meča.

Do kraja nije bilo teško održavati stečenu prednost. FMP je s vremena na vreme tokom treće četvrtine uspijevao da dođe do jednocifrenog zaostatka, ali ne i više od toga.

Tačku na meč stavio je Holand koji je u finišu treće dionice pogodio iza linije 6,75 i odveo svoju ekipu na +12, koju su u posljednjih 20 minuta uvećali i do maksimalnih 15 poena prednosti.

Kod pobjedničkog sastava istakao se Dalibor Ilić sa 16 poena, a podršku je imao u Ognjenu Dobriću sa 15, Stefanu Lazareviću sa 14, odnosno Džonu Holandu i Nemanji Nedoviću sa po deset poena.

Sa druge strane, "pantere" je predvodio Paulius Valinskas sa 20 poena, a pratio ga je Bo Bič sa 11.

Crveno-bijele sada očekuje zgusnut i težak raspored u Evroligi, gdje će u utorak i četvrtak gostovati u Italiji, prvo Virtusu u Bolonji, a kasnije i Olimpiji u Milanu, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana