Zvezda sve bliže Benfiki

Agencije
Zvezda sve bliže Benfiki

Novi Pazar - Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su dominaciju u Superligi Srbije pobjedom od 4:0 u Novom Pazaru, što im je bio 24. uzastopni trijumf, kojim su ušli u klupsku istoriju.

Prije meča kraj Jošanice momci Miodraga Božovića dijelili su prvo mjesto na klupskoj vječnoj listi uzastopnih pobjeda sa generacijom koju je predvodio Slavoljub Muslin, ali su sada sami na vrhu. "Crveno-bijeli" su od početka meča pokazali ko je gazda na terenu i pitanje pobjednika riješili u prvih 45 minuta. Aleksandar Luković, Ugo Vijeira, koji je pogodio i na devetom uzastopnom meču i defanzivac domaćih Jasmin Trtovac donijeli su Zvezdi vođstvo od 3:0, da bi u nastavku konačan rezultat postavio Damijan Le Talek. Zvezda poslije ovog trijumfa ponovo ima 32 boda prednosti u odnosu na Partizan, što je najveća razlika u istoriji rivalstva "vječitih".

Kako je šampionska trka praktično riješena, Zvezda će do kraja prvenstva imati motiv da nastavi sa pobjedama zbog apsolutnog rekorda po broju uzastopnih pobjeda u svijetu fudbala.

- Pozdravio bih novi rekord i čestitao klubu, igračima i navijačima, mislim da će se ovako nešto teško ponoviti - rekao je Božović.

Broj ekipa koje imaju bolji učinak od Beograđana manji je poslije svakog kola, a još su ostali Seltik i Dinamo iz Tirane koji imaju po trijumf više, zagrebački Dinamo (26 pobjeda) i rekorder Benfika, koja je slavila na 29 uzastopnih mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana