Zvezda slavila u Tel Avivu

B92
Zvezda slavila u Tel Avivu

Tel Aviv - Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su petu uzastopnu pobjedu u Evroligi savladavši Makabi u Tel Avivu sa 71:67

Zvezda je u većem dijelu utakmice u Tel Avivu bila u zaostatku, djelovalo je da će izgubiti, ali je odigrala fantastično u finišu i serijom 9-0 došla je do još jedne velike pobjede ove sezone.

Poslije prilično izjednačenog prve četvrtine, Makabi je u drugoj stekao devet poena prednosti, ali se Zvezda brzo vratila i početkom treće dionice došla je do prednosti.

U tom periodu crveno-bijeli su možda propustili priliku da steknu više od pet poena viška, pa je Makabi uz dvije trojke Gaudloka došao do +6 poslije 30 minuta.

Raspucali su se i crveno-bijeli početkom posljednjeg kvartala, došli su do izjednačenja, pa je uslijedila dramatična završnica. Zvezda je u poslijednja četiri minuta odigrala fantastično i u odbrani i u napadu i okončala je meč fantastičnom serijom 9-0.

Crveno-bijeli sada imaju fantastičnih 10-8, dok je Makabi pretrpio 13. poraz u sezoni i teško će do plej-ofa.

Ognjen Kuzmić i Stefan Jović odradili su najveći dio posla. Kuzmić je završio sa 8 poena, 9 skokova, 2 ukradene i 2 asistencije, ali i zakucavanjem za pobjedu, a Jović je bio arhitekta u finišu, a meč je završio sa 14 poena, 3 skoka i 7 asistencija.

Tompson je imao dobru rolu sa 10 poena, kao i Lazić koji je u većem dijelu utakmice zadržao Gaudloka, a završio je sa 8 poena i 3 skoka. Kod domaćina, Gaudlok je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Ajverson je dodao 13 uz 5 skokova, a Vims je ubacio 12.

U narednom kolu srpski šampion gostuje Baskoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana