Zvezda razbila Himki i prekinula niz poraza

B92
Zvezda razbila Himki i prekinula niz poraza

Košarkaši Crvene zvezde pobjedili su Himki rezultatom 90:78 u šestom kolu Evrolige.

Zvezda je upisala drugi trijumf u Evroligi (uz četiri poraza). prekinu niz od tri poraza u tom takmičenju i nanijela tek drugi neuspjeh ruskom predstavniku.

Takođe, crveno-bijeli su prvi put uspjeli da trijumfuju pod upravljačkom palicom Andrije Gavriloviča u EL, te se osvete Himkiju za dva poraza zaredom u međusobnim okršajima.

Utakmica je počela dosta burno, a poslije 10 minuta bilo je odigrano samo dva minuta košarke.

Crveno-bijeli su počeli odlično i brzo došli do 8:0 poslije poena Simanića, ali je ubrzo došlo do koškanja Branka Lazića i Janisa Time gdje su obojica razmjenili udarce.

Sudije su nekoliko minuta gledale ponovljeni snimak, pa su odlučile da Timi daju nesportsku grešku, a da kapitena Zvezde isključe sa utakmice nakon što je uzvratio na bezobrazluk Letonca.

To nije omelo crveno-bijele, koji su nastavili da igraju dobro. Ubrzo je bilo +10, ali ruski tim je zaigrao dosta energičnije do kraja prve četvrtine i uspio da smanji razliku.

Fenomenalna partija viđena je od strane Boriše Simanića, koji je od samog početka briljirao. Već poslije 11 minuta košarke imao je 13 poena a crveno-bijeli su se lako odliepili na 33:24.

Nedugo zatim prednost domaćina dodatno je porasla, na +16, ali je Himki koliko-toliko uspio da uhvati priključak do kraja poluvremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana