Zvezda ima plan za pobjedu

Agencije
Zvezda ima plan za pobjedu

Beograd - Samo tri evroligaša nisu okusila gorčinu poraza od Crvene zvezde u prethodne četiri sezone u najjačem košarkaškom takmičenju starog kontinenta, a jedan od njih je Fenerbahče koji će se večeras od 20.45 časova suprotstaviti Beograđanima na parketu hale "Aleksandar Nikolić".

Olimpijakos i Darušafaka su po tri puta pobijedili Zvezdu, ali je niko nije lakše izlazio na kraj se Beograđanima od aktuelnog vicešampiona. Tim Željka Obradovića dobio je svih pet mečeva sa prosječno 15,8 poena razlike što dovoljno pokazuje koliko Fener ne odgovara "crveno-bijelima". Iako ove sezone dosta osciliraju u Beograd stižu kao apsolutni favoriti jači za Bogdana Bogdanovića koji je u subotu ubacio 19 poena Bešiktašu. Karakteristika Fenerbahčea je što u svlačionici ima čak sedam članova koji govore srpski jezik jer su pored Bogdanovića i Obradovića tu Nikola Kalinić, Pero Antić, pomoćni trener Vladimir Andrić, kondicioni Predrag Bata Zimonjić i bivši igrač Partizana Jan Veseli. Sve ih očekuje najglasniji evropski hor koji će da zagrmi sa tribina kako bi dao vjetar u leđa svojim ljubimcima koji će morati da igraju savršen meč kako bi došli do pobjede.

-  Moramo da odigramo odličnu odbranu, kontrolišemo skok, trčimo, odgovorimo na njihovu snagu i odigramo dobar napad kako bismo došli do neke šanse. Vratio im se Bogdanović i sa njim u sastavu imali bi manje poraza. Svjesni smo njihovog kvaliteta na svim pozicijama i bilo bi pogrešno bazirati se na nekog pojedinca - kazao je Zvezdin trener Dejan Radonjić.

U prethodnim duelima najviše problema Zvezdinoj igri zadavao je centarski tandem Veseli - Ekpe Judo pa će visoki igrači domaćeg tima ponovo biti na teškom ispitu. Još uvijek je upitno koliko može da pomogne novajlija Dion Tompson koji je protiv Mega Leksa ubacio sedam poena za devet minuta.

- Degutantno je pričati o motivaciji, jer svako prilazi utakmicama na maksimalan način. U drugom dijelu sezone biće teže, jer se podiže rezultatski značaj. Mnoge ekipe su u ovom novom formatu najavile velike ambicije. Podizanje mobilnosti je očekivano i nije nešto čime bi trebalo da se bavimo - istakao je Radonjić.

Fenerbahče je sinoć trenirao u Beogradu kako bi igrači osjetili obruče što nisu praktikovali prethodni timovi koji su gostovali Zvezdi, a kasnije i gubili utakmice. Karte za ovaj spektakl bile su rasprodate još juče oko podne i nema sumnje da će "Delije" ponovo napraviti vrhunski ambijent. Parovi: Uniks - Bamberg (17 časova), Darušafaka - Baskonija (18), Barselona - Olimpijakos (21).

Bogdanović: Nisam Džordan

Bogdan Bogdanović je pisao za sajt Evrolige o povratku na parket i očekivanjima navijača.

- Poželio sam se igre, još nisam potpuno spreman. Motivisan sam možda i više nego ikad. Postoje ljudi koji misle da ću odmah po povratku na parket ubacivati po 20 poena svaki meč, ali ja nisam Majkl Džordan. Svi bismo željeli takvu priču, ali potrebno mi je vrijeme - napisao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana