Žuti zid šest puta previsok za Real

Agencije
Žuti zid šest puta previsok za Real

Dortmund - Jedan od rijetkih stadiona u Evropi na kojima je Real Madrid igrao i nije ostvario pobjedu je dom Borusije Dortmund, bez obzira na to da li se zvao "Vestfalen" ili "Signal Iduna park".

Novu priliku "kraljevi" će imati večeras, kada gostuju "milionerima" u drugom kolu grupe H Lige šampiona. Biće to njihov sedmi meč, a domaćin je do sada upisao tri pobjede, dok je Real tri puta izvukao remi. Čuveni "žuti zid", jedna od najspektakularnijih tribina u svijetu fudbala, nosio je Borusiju u posljednjih nekoliko sezona do visokih pobjeda kojima se niko nije nadao. Doduše, u klubu odavno nije Robert Levandovski, koji je 2013. godine spakovao Madriđanima četiri gola, a povrijeđen je i Marko Rojs, koji je umalo sam nadoknadio 0:3 iz prvog susreta četvrtfinala 2014. godine. Veliki adut sada će biti Pjer Emerik Obamejang. Gabonac ne krije da mu je želja da obuče bijeli dres, ali će mu, po svemu sudeći, ostati neispunjena. Nedavno je rekao da više ne sanja o Realu, jer je očigledno da ga u Madridu ne cijene previše, pa će pokušati da im našteti koliko god je više moguće.

Sa druge strane, Real je malo sporije krenuo u sezonu poslije osvojenog Superkupa Evrope i Superkupa Španije. Ekipa Zinedina Zidana već je tri puta kiksala u prvenstvu (dva remija i poraz), ali je utisak popravila u Ligi šampiona, koja polako ali sigurno postaje njihova pozornica. Dva uzastopna naslova i čak 12 ukupno to potvrđuju, kao i golovi Kristijana Ronalda koji, bez obzira na to u kakvoj je formi, uvijek blista u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. Tako je bilo i u prvom kolu protiv APOEL-a kada je postigao dva gola, čime je stigao do brojke od 107. Oba trenera imaju problema sa sastavom jer u ekipi domaćih, osim Rojsa, neće biti Erika Durma, Rafaela Gereira, Marsela Šmelcera, a pod znakom pitanja su Sebastijan Rode i Andre Širle. Zinedin Zidan ne može da računa na Marsela, Karima Benzemu, Tea Ernandeza i Matea Kovačića, a šansu bi ponovo mogao dobiti Dani Sebaljos, koji je minulog vikenda postigao oba gola u pobjedi protiv Alavesa (2:1).

Parovi

Grupa E: Spartak - Liverpul, Sevilja - Maribor. Grupa F: Mančester s. - Šahtjor, Napoli - Fejenord. Grupa G: Bešiktaš - Lajpcig. Grupa H: Borusija D - Real M, APOEL - Totenhem. Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana