Žikica Milosavljević: Sada napokon mogu da radim kako treba

Siniša Kotaraš
Žikica Milosavljević: Sada napokon mogu da radim kako treba

Brčko - Nekada jedno od najboljih svjetskih krila, a sada trener, Žikica Milosavljević, zadovoljan je odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH o ukidanju četrnaestomjesečne suspenzije, ali i da je ovakvu odluku i očekivao.

Prema njegovim riječima, sada napokon može mirno da radi i priprema ekipu Lokomotive za predstojeće prvenstvo, na kojem želi da se dobrim rezultatima oduži čelnim ljudima kluba na velikoj podršci. Da podsjetimo, Milosavljević je kažnjen zbog sukoba sa delegatom Damirom Gadžom u finišu utakmice prošlog prvenstva Goražde – Lokomotiva, koja je kasnije ponovljena.

- Mislim da je sama kazna bila prevelika, što je potvrdio i veliki broj rukometnih radnika iz BiH koji su mi pružili podršku. Takođe, zahvalio bih i upravi kluba, pre svih Zvezdani Nedić i Goranu Vasiću, koji su sve vreme bili uz mene. Nisu želeli da me se odreknu i time su pokazali svoju, pre svega, ljudsku veličinu - istakao je Milosavljević.Iščekujući odgovor na žalbu, Milosavljević je još 1. avgusta okupio "lokose" i počeo pripreme za narednu sezonu u kojoj Brčaci žele da izbjegnu borbu za opstanak i plasiraju se na jedno od mjesta u sredini tabele.

- Nismo mi, što se tiče nekih ciljeva, još ništa konkretno dogovorili. Voleli bismo da budemo negde u sredini tabele, na osmom ili devetom mestu, i to je neki okvirni cilj. Liga je duga, tako da ima prostora za popravak nekih eventualnih grešaka. Ali, ne treba ništa prepuštati slučaju, već nastojati što pre obezbediti opstanak - kategoričan je Milosavljević.

Brčaci su odavno počeli s odigravanjem kontrolnih utakmica, a nastupili su i na međunarodnom turniru u italijanskom Kasanu.

- Odigrali smo u Italiji četiri jake utakmice, dve smo pobedili, a dve izgubili i osvojili na kraju treće mesto. Zadovoljan sam nastupom i mislim da je to bilo veliko iskustvo za moju ekipu, posebno za ove mlađe igrače. Za sada, sve ide po planu, zadovoljan sam onim što smo uradili, kako na planu fizičke snage, tako i kada je u pitanju rad sa loptom. Još smo u fazi podizanja forme i verujem da ćemo potpuno spremni dočekati prvo kolo i domaću utakmicu s Izviđačem - zaključio je Milosavljević.

Samo dva pojačanja

U ovom prelaznom roku Lokomotiva je dovela samo dva nova igrača. U pitanju su pivot Goran Ristović, koji je stigao iz dobojske Sloge, te jedan od najperspektivnijih mladih rukometaša Republike Srpske, Miloš Čekić iz Kozarske Dubice.

- Uz njih dvojicu, prvom timu je priključeno i nekoliko najperspektivnijih igrača iz našeg omladinskog pogona o kojima će tek da se čuje - istakao je Milosavljević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana