Zdravko Milićević, predsjednik RS RS: Navode o mućkama moraćete da dokažete

Dušan Repija
Zdravko Milićević, predsjednik RS RS: Navode o mućkama moraćete da dokažete

Banjaluka - Previranja u Rukometnom savezu Republike Srpske i oko njega nastavljena su saopštenjem za javnost koje je izdao još uvijek aktuelni predsjednik Zdravko Milićević.

On je reagovao na, kako je naveo, netačne informacije iznesene na konferenciji za medije koju su organizovali predstavnici Borac m:tela, Sloge, Kozare MP, Prijedora i Leotara. Kandidat za predsjednika RS RS Marinko Umičević je tada rekao da će, ukoliko bude izabran za predsjednika, uraditi kompletnu reviziju poslovanja i uvesti inspekciju da utvrdi šta se i kako radilo.

- Savez je u proteklom periodu bio predmet više inspekcijskih kontrola kojima nisu utvrđene bilo kakve nepravilnosti, te s tim u vezi nemamo problem sa bilo kakvim dodatnim provjerama. Insinuacije pojedinaca o finansijskim nepravilnostima isti će morati dokazivati na sudu, jer RS RS neće trpjeti tu vrstu napada i ugrožavanja stečenog ugleda u javnosti - navodi se u saopštenju koje je potpisao Milićević.

On dalje navodi da se takmičenja koja su u nadležnosti ovog Saveza odigravaju nesmetano, uprkos svim poteškoćama u kojima se nalazi sport u cjelini, te opstrukcijama pojedinaca koji sport smatraju djelatnošću za sticanje lične koristi i sredstvom za lično dokazivanje i promociju.

- Naglašavamo da RS RS redovno izvršava sve svoje obaveze, da nema dugovanja prema zaposlenima i državi i da se samostalno finansira od donacija koje obezbijede članovi UO - navodi se u saopštenju.

Zapitao se kako niko nije pomenuo pozitivne stvari, kao što je preseljenje iz neuslovnih prostorija u “Dom rukometa”, saradnju sa RS Srbije, organizovanju Svesrpskog kupa, te utakmice mlađih selekcija pod zastavom Srpske.

  • Javno pitamo u kom pravcu isti planiraju usmjeravati dalji razvoj rukometa ako je već stanje, po njihovom mišljenju, haotično. Nadamo se da neće omalovažavati pomenute uspjehe, s obzirom da nam je poznato stanje u klubovima koje oni predstavljaju - zaključeno je u saopštenju.

Skupština u magli

Izborna Skupština trebalo je da bude nastavljena u nedjelju, ali to se neće desiti.

- Upravni odbor trebalo je da bude održan u utorak, ali su predstavnici pojedinih regija najavili da neće doći na sastanak, pa smo bili primorani da odgodimo sjednicu. Novu ću zakazati za utorak i nadam se da će biti održana, te da ćemo razgovorom približiti stavove. Vjerujte, uopšte mi nije bitno ko će me naslijediti, samo želim da dostojanstveno odem sa čela Saveza - rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana