Zdravko Kuzmanović - Klupa me koštala i dresa orlova

Bojan Jakovljević
Zdravko Kuzmanović - Klupa me koštala i dresa orlova

Banjaluka - Ugovor sa Štutgartom ističe mi u januaru i sada je sigurno da ga neću produžiti. Ovo mi je posljednja sezona u ovom klubu, tako da je to glavni razlog što ove sezone nisam dobijao priliku da igram.

 To što sam na klupi vjerovatno me je koštalo i statusa u reprezentaciji Srbije. Kad budem standardan u klubu, vjerujem da ću dobiti priliku i kod selektora Sniše Mihajlovića.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" fudbaler njemačkog Štutgarta i povremeni reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović.

Istakao je da je svjestan zbog čega on nije nastupio u dresu "orlova", nije mu jasno zašto njegov kolega iz Bundeslige Neven Subotić nije dobio pravu šansu.

- Subotić je standardan u Borusiji iz Dortmunda i zaista mi nije jasno zašto za njega nema mjesta u reprezentaciji. Smatram da bi on morao da bude jedan od glavnih igrača "orlova". Ali to je odluka selektora i to treba prihvatiti.

* GLAS: Od 2009. godine, kada ste stigli iz Fjorentine, odigrali ste više od 100 utakmica i postigli 17 golova za Štutgart, ove jeseni igrali ste svega četiri puta u Bundesligi i jednom u Kupu. Zbog čega?

KUZMANOVIĆ: Jednostavno ne postoji razlog što ne igram. Svoje obaveze na treningu izvršavam kao i svi ostali prvotimci, a nisam u sukobu sa trenerom niti sa upravom kluba. Stručni štab sa Brunom Labadijom na čelu pruža šansu igračima na koje računaju sljedećih godina. Šta je tu je, nisam razočaran, život ide dalje.

* GLAS: Znači Vi definitivno napuštate Štutgart?

KUZMANOVIĆ: Ugovor mi ističe u januaru i jasno je da ga neću produžiti. Već sam rekao da je to glavni razlog što ove sezone nisam dobijao priliku da igram. To što sam na klupi vjerovatno me je koštalo i statusa u reprezentaciji Srbije. Kad budem standardan u klubu, vjerujem da ću dobiti priliku i kod selektora Sniše Mihajlovića. Kuda ću otići, čuće se. Prija interesovanje klubova iz Italije i Španije.

* GLAS: Da li je bilo razgovora sa zainteresovanim klubovima?

KUZMANOVIĆ: Za sada nema još ništa konkretno. Sve će se znati u januaru, a do tada nastavljam sa radom i profesionalnim obavezama u Štutgartu i čekam prelazni rok. Gdje će me fudbalski put odvesti, zaista za sada ne znam.

* GLAS: Prošle sedmice dobili ste priliku u kup utakmici protiv Sent Paulija koju je vaš klub dobio rezultatom 3:0?

KUZMANOVIĆ: Igrao sam u drugom poluvremenu, bilo je dobro, zadovoljan sam. Odigrao sam 45 minuta, a ovo mi je bila tek peta utakmica tokom ove sezone. Još čekam pravu priliku, da li u prvenstvenim ili kup utakmicama.

* GLAS: Bili ste standardan reprezentativac i upisali 46 nastupa, selektor Srbije Siniša Mihajlović nije vas pozivao za utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu?

KUZMANOVIĆ: Nisam standardan u svom klubu, pa i ne očekujem poziv u reprezentaciju. Situacija je trenutno takva, ali neće to još dugo trajati. Bliži se januar i prelazni rok, pa ćemo vidjeti gdje ću nastaviti karijeru.

* GLAS: Ni Vaš kolega iz Bundeslige lige Neven Subotić ne igra kod Mihajlovića?

KUZMANOVIĆ: Subotić je standardan u Borusiji iz Dortmunda i zaista mi nije jasno zašto za njega nema mjesta u reprezentaciji. Smatram da bi on morao da bude jedan od glavnih igrača "orlova". Ali to je odluka selektora i to treba prihvatiti.

* GLAS: Kako ocjenjujete start reprezentacije u kvalifikacijama?

KUZMANOVIĆ: Grupa je teška. Belgija i Hrvatska su bili favoriti i prije početka kvalifikacija. Utakmice protiv Škotske i Velsa su bile dobre, međutim onda su se desila dva kiksa protiv Belgije i Makedonije . Vjerujem da nismo još izgubili sve šanse za odlazak u Brazil. Imamo mlad tim pun perspektivnih i talentovanih igrača koji može da funkcioniše i kao skladan kolektiv. Po svemu sudeći, trebaće nam vremena za to.

Skugrić

Zdravko Kuzmanović je rođen u Tunu, ali su mu korijeni u Skugriću, mjestu kod Modriče.

- Moj otac Ljubo živi u Skugriću i često dolazim u taj kraj. Naravno, kada mi to obaveze dozvoljavaju. Tamo imam dosta rodbine i prijatelja. Uvijek im je drago da me vide, pa se trudim da iskoristim svaku priliku da posjetim Skugrić, Modriču i Republiku Srpsku - kazao je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana