Zbog ucjene porodice Šumaher privedena dvojica muškaraca

SRNA
Zbog ucjene porodice Šumaher privedena dvojica muškaraca

BERLIN - Dvojica muškaraca koji su navodno pokušali da ucijene porodicu velikana "Formule 1" Mihaela Šumahera privedena su ranije ovog mjeseca, saopštili su njemački tužioci.

Tužioci u gradu Vupertalu, na zapadu zemlje, rekli su da su osumnjičeni rekli zaposlenima koji rade za porodicu da posjeduju faljove za koje porodica ne želi da budu objavljeni, prenijela je agencija DPA.

Dvojica muškaraca navodno su tražila isplatu nekoliko miliona evra pod prijetnjom da će, u suprotnom, objaviti fajlove na darknetu, saopštili su tužioci.

Kao navodni dokaz, osumnjičeni su porodici poslali određene fajlove. Tužioci nisu objavili detalje o njihovom sadržaju.

Istražioci su uspjeli da uđu u trag osumnjičenima u Vupertalu, ocu i sinu starosti 53 i 30 godina. Obojica su na uslovnoj slobodi u vezi sa drugim slučajem.

Oni su privedeni 19. juna na parkingu supermarketa u centralnom gradu Gros-Gerau i nalaze se u pritvoru. Njihova imena nisu objavljena u skladu sa njemačkim propisima o privatnosti.

"Ako budu osuđeni, prijeti im novčana kazna ili zatvorska kazna do pet godina", rekao je glavni javni tužilac Volf-Tilman Baumert.

Šumaher je doživeo veoma tešku povredu mozga dok je skijao na francuskim Alpima u decembru 2013. godine. On je u septembru 2014. godine prebačen iz bolnice u porodičnu kuću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana