Završen peti memorijal "Limun Papić": Kaknju trofej na debiju

D. Kondić
Završen peti memorijal "Limun Papić": Kaknju trofej na debiju

BANjALUKA - Odbojkaški Kaknja 78 u svom prvom nastupu došli su do trofeja na petom međunarodnom memorijalnom turniru "Limun Papić", održanom minulog vikenda u banjalučkoj dvorani "Borik.

Turnir je bio veoma kvalitetan i neizvjesan o čemu svjedoči činjenica da su set količnik, odnosno međusobni skor odlučili ko će prigrliti pehar.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Mursi iz Osijeka, Novi Sad je treći, a domaćin Borac četvrti.

Iz pobjedničke ekipe je najbolji srednji bloker na turniru, to je Armin Vehab, najbolji tehničar, Amrin Fejzović i naravno najbolji igrač Marko Tadić.

- Prija nam što smo osvojili jedan ovakav turnir na kojem su učestvovale ovako jake ekipe. Iskreno, nije nam bio cilj da osvojimo pehar, već da se kroz tri utakmice dobro uigramo za prvenstvo koje uskoro treba da krene. Imamo tu ozbiljne ambicije. Probaćemo da ponovimo uspjeh od prije dvije godine kada smo osvojili titulu. Ozbiljno smo se pojačali, možda bude još pojačanja, ali to ćemo vidjeti. Čeka nas zanimljiva liga, a mi ćemo probati da budemo najbolji. Što se tiče individualnog priznanja, ono manje-više nije bitno, jer je ovo kolektivni sport. Bitno je da ekipa igra dobro - istakao je Tadić.

Iz drugoplasiranog tima Murse su najbolji libero, Tino Busak Vidaković, najbolji primač, Ante Giljanović, te najbolji korektor, Tibor Verasto. Prvi čovjek organizatora, ekipe Borca bio je zadovoljan na kraju turnira.

- Stvarno jedan od najboljih i najneizvjesnijih turnira je iza nas. Do posljednjeg meča se nije znalo ko će biti prvi, ali ni drugi, ni treći. Ekipi Kaknja čestitam na pobjedi, zahvaljujem im se, kao i svim ostalima što su uveličali ovaj naš turnir. Trudićemo se da dogodine bude još bolji. Što se tiče moje ekipe, mislim da možemo bolje. U nekim trenucima sam stvarno bio iznenađen kako su dobro igrali, a bilo je i momenata kada su pravili neke nedohvatljive greške - rekao je Dakić.

Rezultati:

Mursa - Borac 3:0

Novi Sad - Kakanj 78 2:1

Mursa - Kakanj 78 1:2

Borac - Novi Sad 1:2

Mursa - Novi Sad 2:1

Borac - Kakanj 78 0:3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana