Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Nikolić nas razbudio

Milan Zubović
Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Nikolić nas razbudio

Laktaši - Sa novim trenerom Draganom Nikolićem košarkaši Igokee odigrali su jednu od najboljih partija ove sezone, upisali pobjedu i najavili da će u 2019. biti mnogo bolji.

Iako igrači nisu imali mnogo vremena da usvoje Nikolićeve metode rada i zahtjeve, dobro su odgovorili i upisali petu pobjedu u sezoni. Kapitenu Vuku Radivojeviću ovo je peti trener sa kojim sarađuje u Igokei, a ranije su to bili Željko Lukajić, Dragan Bajić, Nenad Trajković i Žarko Milaković.

- Jeste treći trener ove sezone, dok sam ih ranije znao i više promeniti. Nije mi teško da se uigram i naviknem jer imam dovoljno iskustva. Teže mi pada cela ova sezona i rezultati koje nismo očekivali jer nije dobro kada se vežu porazi, što mi takođe nije prvi put u karijeri i to je najgori deo našeg posla. Žao mi je ljudi iz uprave koji su dosta uložili da naprave respektabilan tim, pa smo menjali igrače i trenere jer nismo ispunili očekivanja - rekao je Radivojević.

Prvi put ove sezone odbrana ekipe iz Aleksandrovca limitirala je protivnički napad na 69 poena, što je nevjerovatan napredak jer su na šest posljednjih susreta prosječno primali 98 poena.

- Nikolić nas je razbudio, ukazao na probleme i vidi se energija koju je doneo. Pokazali smo malo veću energiju nego na ranijim utakmicama jer nismo imali vremena da uigramo neke nove akcije. Igokea odavno nije imala ovakvu ekipu i ne zaslužujemo ovo mesto na tabeli. Moramo da konsolidujemo redove jer smo svi iskusni. Odbrana protiv Cibone konačno je bila na visokom nivou i ona ne može da se igra bez volje i želje. Ako je za napad potreban talenat, onda je odbrana volja i želja - kazao je Radivojević.

Kao kapiten ima najveću odgovornost u timu, pogotovo što ih u narednom periodu očekuju izuzetno teške utakmice. Prvo će 6. januara gostovati Budućnosti, dok će 12. ugostiti Crvenu zvezdu, a potom ih čekaju dva gostovanja, Krki i FMP-u.

- Nebitno je ko su nam protivnici ako shvatimo kako treba da igramo. Imamo ozbiljne igrače kakvi odavno nisu bili u klubu i moramo da se uklopimo i kanališemo našu želju. Očekivali su veće ciljeve od nas i da smo dorasli njima - dodao je Radivojević.

I pored iskustva koje imaju kao pojedinci, znalo je doći do problema.

- Kada vežete nekoliko poraza, ruka se jednostavno sama malo stegne, izgubiš samopouzdanje i teže se malo vratiti na pravi put. Upravo tim iskustvom to moramo što pre prevazići - rekao je Radivojević, koji je u susretu sa Cibonom postigao osam poena, dok je Sava Lešić bio najbolji sa 20 poena, a Tomislav Zubčić dodao je 17.

 

Bokan o Džikiću

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan kazao je da mu je teško pao rastanak sa trenerom Aleksandrom Džikićem, sa kojim su raskinuli ugovor, a najvjerovatnije će ga zamijeniti Jasmin Repeša.

- Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period, koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promeni šefa stručnog štaba - rekao je Bokan. +

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana