Vratila se vedra atmosfera u redove tima iz Donjeg Šepka

Drago Gajić
Vratila se vedra atmosfera u redove tima iz Donjeg Šepka

Donji Šepak - Po završetku prvog dijela Prve lige Republike Srpske ekipa Napretka iz Donjeg Šepka se gotovo raspala, ostala bez uprave, a finansijska i organizaciona kriza je bila tolika da je doveden u pitanje i nastavak takmičenja, a pominjala se i najgora solucija - gašenje kluba.

U takvim okolnostima i igrači su najavljivali da napuštaju klub iz sela koje je po fudbalu najpoznatije u Srpskoj, tražeći angažmane u sigurnijim sredinama. Opšte beznađe nije prihvatao Radivoje Lazarević, čovjek koji je u klubu od osnivanja. Prošao je sve lijepe i manje lijepe trenutke, kao igrač i dugogodišnji predsjednik kluba, a nikako nije htio da se pomiri sa nastalom situacijom.

- Nisam htio da dopustim da klub napusti prvenstvo, a kamoli da dođe do gašenja. Sa mnom je ostalo nekoliko ljudi, pa smo uz velike napore našli rješenja da klub preživi, da se konsoliduje i spreman dočeka nastavak prvenstva. Borba za opstanak u Prvoj ligi sada je realnost, ali bih dodao i neminovnost za ovaj kolektiv - rekao je Lazarević.

Što se igračkog kadra tiče ostali su oni najvažniji fudbaleri sa kojima su pripreme obavili trener Dragan Alempić i pomoćnik Goran Maksimović.

- Pripreme su kasnile i obavljene u otežanim uslovima. Napustili su nas Nemanja Veselinović i Mirko Simić. Problem je što se na treninzima nisu pojavljivali Ljubiša Jovanović, koji je namjeravao da promjeni klub, te Marko Stojanović i Branko Jevtić, ali ja mislim da će oni ostati i pomoći drugovima u borbi za opstanak. Stigli su nam Vanja Zekić iz Bežanije, Siniša Jevtić iz Sloge iz Siminog Hana, te juniori Drine Dragiša Milošević i Mirko Tošić. Na okupu je ostao 21 igrač i vjerujem da ćemo spremno dočekati i prvu utakmicu sa Podrinjem. Smatram da su oni ekipa po mjeri sa kojom se možemo ravnopravno nositi, pa se nadamo osvajanju bodova - dodao je Lazarević.

Za sada "fenjeraš"

Ekipa Napretka osvojila je samo osam bodova u prvih 16 kola prvenstva, a za to vrijeme postigla je 13 pogodaka. Zbog toga trenutno drži posljednje mjesto, ali do kraja se ima još dosta igrati, a zona spasa je na samo dva boda. Zbog toga treba očekivati zanimljivu borbu za opstanak u Prvoj ligi RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana