Vranješ kapitalno pojačanje Borca

Darko Pašagić
Vranješ kapitalno pojačanje Borca

Sarajevo/Antalija - Ono što se nagovještavalo još od kraja prvog dijela sezone juče se i obistinilo - Stojan Vranješ naredne dvije i po godine nosiće dres Borca.

Tako se ovaj igrač koji je ponikao na Gradskom stadionu vratio u matični klub poslije nešto više od devet godina. Sa Banjalučanima je potpisao ugovor samo pola časa kasnije nakon što je sporazumno prekinuo saradnju sa Željezničarom. Razlog za prekid bila je činjenica što su na “Grbavici” htjeli da mu smanje vrijednost ugovora, a na to Vranješ nije pristao.

Odmah poslije okončanja jednogodišnje misije među “plavima” zaputio se put Turske, gdje se kasno sinoć priključio pripremama svog novog-starog kluba.

- Sa Vranješom smo imali načelan dogovor da postane naš član čim postane slobodan igrač. Bili smo strpljivi, i on i mi, evo sada mogu da kažem da se strpljenje isplatilo. Veoma smo zadovoljni i srećni što je ponovo u Borcu. Sigurni smo da će igrač sa takvim iskustvom dati ogroman doprinos u borbi za povratak u Premijer ligu, ali i da će nam biti od velike važnosti u narednim sezonama, kada želimo da se vratimo u sam vrh fudbala BiH. Njegov dolazak je velika stvar za Borac i dalju promociju našeg kluba. Sa ovim pojačanjem za nas je prelazni rok praktično završen. Naravno ako se ukaže prilika za još nekim kvalitetnim pojačanjem nećemo je propustiti, ali vjerujem da je to to što se tiče ove zime - naglasio je predsjednik banjalučkog prvoligaša Vico Zeljković.

Tako je već sada jasno da je Borac u ovom prelaznom roku napravio sjajan posao, jer su prije Vranješa u “Platonovu” stigli povratnici Nemanja Janičić, Nebojša Runić i Dejan Zarić, te Kenan Topolović i Almedin Ziljkić, dok je sa standardnim prvotimcem Milošem Žeravicom dogovoren nastavak saradnje. Ujedno ispunjena je velika želja treneru Banjalučana Darku Vojvodiću, koji je “prizivao” Vranješa praktično od kada je došao na klupu. Ovaj stručnjak sada ima vrlo širok izbor na svim pozicijama u timu, posebno veznom redu, koji će svakako dobiti novu dimenziju dolaskom iskusnog fudbalera. Vojvodiću sada ostaje da dobro uigra ekipu i pripremi je za proljećne borbe. Banjalučani već danas od devet časova po našem vremenu igraju sa ruskim Ahmatom, a s obzirom na to da je Vranješ do juče trenirao sa Željeničarom, ne bi bilo iznenađenje da već danas ponovo debituje u “crveno-plavom” dresu.

Karijera

Stojan Vranješ karijeru je započeo u Borcu odakle je još kao 18-godišnjak, 1. januara 2004. godine otišao u hrvatski klub Dugo Selo, a potom u Zagreb. Na Gradski stadion vratio se u julu 2005. i u Borcu bio sve do 1. januara 2010. godine kada je otišao u rumunski Panduri. Potom je igrao za još jedan klub iz ove zemlje, Kluž, a onda za novosadsku Vojvodinu, te poljske klubove Lehiju Gdanjsk, Legiju iz Varšave i Pjast Gljivice. Na “Grbavicu” je stigao u januaru prošle godine. Za reprezentativne selekcije BiH odigrao je sedam utakmica, od čega tri za A tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana