Vozač Red Bula pomeo konkurenciju u Maleziji

Agencije
Vozač Red Bula pomeo konkurenciju u Maleziji

Kuala Lumpur - Vozač Red Bula Maks Ferstapen ostvario je drugu pobjedu u karijeri, pošto je bio najbrži na Velikoj nagradi Malezije u vremenu 1:35,576, pa je na najljepši mogući način proslavio 20. rođendan.

Iznenađujući pobjednik na stazi "Sepang" obišao je u četvrtom krugu vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i do kraja sigurnom vožnjom sačuvao prvo mjesto. Hamilton je do kraja ostao drugi sa 12,7 sekundi zaostatka, što govori o ubjedljivom trijumfu Holanđanina i njegovoj sigurnoj vožnji. Drugi pilot Red Bula Danijel Rikardo zauzeo je treće mjesto, dok je Sebastijan Fetel stigao do četvrtog mjesta iako je krenuo iz posljednjeg reda. Trostruki svjetski prvak Hamilton tako je uvećao prednost u generalnom plasmanu na 34 boda u odnosu na Fetela. Poslije trke Nijemac je imao novi problem jer se sudario sa Lansom Štrolom, što je proizvelo njegovu bijesnu reakciju.

- Ovo je nemoguće, uopšte nije gledao kuda ide - rekao je ljutiti Fetel.

Još veći peh zadesio je Ferari i Kimija Raikonena koji je zbog tehničkog kvara morao da se povuče prije starta trke iako je trebalo da startuje sa druge pozicije.

- Ne znam šta se tačno desilo, prerano je reći. Niko u timu nije uradio ništa pogrešno, bolid je radio savršeno u subotu, problemi su se pojavili odjednom. Razočaravajuće je, ali nema krivca - bio je smiren Raikonen.

Ferstapen je blistao od sreće po završetku trke, postao je peti vozač koji je ove godine slavio na jednoj od staza Svjetskog šampionata. Prvi trijumf ostvario je u maju prošle godine i mladi vozač je poslije godinu i po čekanja došao do novog slavlja. Ovu pobjedu pamtiće do kraja života, jer je došla na poseban način i naročito poseban dan.

- Nije bilo lako. Fizički izuzetno naporna trka, ali sam izdržao na vrhu. Hvala mom timu, odradili smo odličan posao. Ovo je odličan dan za sve nas - rekao je slavljenik Ferstapen.

Bodove su još osvojili Valteri Botas, Serhio Perez, Štofel Vandorn, Štrol, Felipe Masa i Esteban Okon.

Poredak vozača

1. Luis Hamilton (Mercedes) 281

2. Sebastijan Fetel (Ferari) 247

3. Valteri Botas (Mercedes) 222

4. Danijel Rikardo (Red Bul) 177

5. Kimi Raikonen (Ferari) 138

Konstruktori

1. Mercedes 503

2. Ferari 385

3. Red Bul 270

4. Fors Indija 133

5. Vilijams 65

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana