Vlado Jagodić, novi trener Radnika: Opstanak neće doći u pitanje

G.S.
Vlado Jagodić, novi trener Radnika: Opstanak neće doći u pitanje

BIJELjINA - Novi trener fudbalera Radnika Vlado Jagodić tvrdi da Bijeljinci imaju kvalitet neophodan za ostvarenje primarnog cilja - opstanka u Premijer ligi BiH.

Semberski sastav se grčevito bori za opstanak, stvari nisu išle onako kako su u klubu željeli, pa su bili prinuđeni da se okrenu trećem treneru ove sezone.

Jagodić sjeda na klupu u delikatnom trenutku, ekipa je samo bod iznad zone ispadanja, tako da ju u preostalih sedam kola vrlo zahtjevan zadatak.

- Povjerenje je bitno, a ja sam to dobio od ljudi iz Radnika. Još 21 bod je u igri, cilj je opstanak, ali on za sada nije blizu. Dogovorili smo se da svako da sve od sebe u ovih sedam kola, a ako budemo radili svi zajedno, možemo se izboriti. Imamo kvalitet i opstanak ne bi smio da dođe u pitanje. Imam dovoljno iskustva i očekujem da ćemo 30. maja imati situaciju u kojoj je Radnik izborio opstanak. Nadam se i ranije - rekao je na promociji Jagodić, uz konstataciju da će na kraju kampanje razgovarati o svom daljem angažmanu u klubu, ali da vjeruje da će ostati na duže staze.

Iskusni stručnjak je dodao da je dobro što Radnik sam odlučuje o svojoj sudbini, te da je potrebno što prije početi sa pobjedama.

- Imamo utakmice protiv direktnih rivala i treba što prije pokušati doći na pobjedničke staze. Gledao sam sve utakmice i smatram da su igrači dovoljno spremni. Zadovoljstvo mi je što mi se pružila prilika da pomognem Radniku da ostane u ligi. Ovo je za mene izazov kao da je borba za titulu. Došao sam na duži period, to mi je cilj. Ne plašim se izazova i mislim da možemo zajedničkim snagama reći da smo završili posao.

Jagodić je dodao i da neće praviti neke radikalne promjene u sastavu.

- Poznajem dovoljno ekipu. Nemam potrebe da pravim rezove, ali već u naredne tri utakmice ćete moći prepoznati određene stvari koje sam napravio. Znam u šta sam ušao i ne bih se upustio u sve ovo da nisam uvjeren u opstanak. Svaki bod bitan. Radnik je pokazao da može biti dobar i kući i na strani, a nastojaćemo da bude još bolji - zaključio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana