Vladimir Branković, direktor Borca: Povrede uništile sezonu

Darko Dragičević
Vladimir Branković, direktor Borca: Povrede uništile sezonu

BANjALUKA - U Rukometnom klubu Borac upaljen je crveni alarm. Ekipa je porazom u Goraždu došla u nezgodnu situaciju da joj u finišu prvenstva BiH prijeti borba za opstanak.

Banjalučani su prošle godine osvojili titulu šampiona BiH, krenuli su u podmlađivanje, ali su brojne povrede i problemi uzdrmali tim koji je trenutno na samo dva boda od opasne zone.

Direktor kluba Vladimir Branković ističe da je tokom sezone čak sedam igrača bilo van stroja.

- Zaista smo imali velikih problema s povredama tokom sezone. Čak osam igrača nam je bilo van stroja pa stručni štab nije mogao kvalitetno da odradi ni trenažni proces i to se onda odrazilo i na partije. Na sve to, porazi su donijeli nesigurnost u mladu ekipu, izgubili su samopouzdanje i onda su došli loši rezultati, posebno na gostovanjima. Moramo da zbijemo redove do kraja lige, da odigramo što bolje i izvučemo se iz ove situacije. Onda ćemo zajedno da analiziramo sve od partija na terenu, igračkog i stručnog kadra, rada uprave, da svi vidimo kako da izvučemo pouke iz ove sezone - istakao je Branković.

Na kraju prvog dijela sezone bilo je jasno da su pojačanja i te­ kako potrebna ekipi, upravo zbog manjka igračkog kadra i povreda. 

- Htjeli smo da dovedemo pojačanja, ali u tom trenutku na tržištu nismo imali adekvatna rješenja. Na startu sezone u planu je bilo svakako podmlađivanje igračkog kadra i davanje šanse našim igračima da vidimo koliko mogu. Ali nismo računali zaista na ovoliku paletu povreda. Čak smo analizirali i da li je do njih došlo zbog načina i opterećenja na treninzima i stručnjaci su naveli da to nije razlog. Eto sad se i Rađenović povrijedio, u pitanju je ključna kost, tako da ni na njega ne možemo da računamo - dodao je Branković.

Dodatni problem za upravu je i borba za prostorije u Srpskoj 4 koja traje već dugo.

- Borba za prostorije sigurno je uticala na rad uprave, jer smo dali sve od sebe da sačuvamo naše. Uprava je obezbijedila sve uslove za treninge i takmičenje, ali nas je ovo sigurno iscrpilo i finansijski i psihički jer smo svaki dan u tome. Ne tražim izgovor ni alibi, ali borba za naše prostorije skrenula je pažnju sa sportskog dijela barem što se tiče seniora - dodao je Branković.

Poziv treneru Barselone

U Borcu su u posljednje tri godine obnovili mlađe kategorije i to je podatak kojim se ponose.

- Samo na mini rukometu nam je 70 mališana, a imamo sve kategorije koje rade kvalitetno. Organizovali smo jak turnir, a sad je na redu kamp na koji je pozvan i trener Barselone Karlos Ortega. Nadamo se da će biti slobodan u tom periodu, a djeci će predavati Velimir Petković, Dejan Perić, Ceca Kitić i još mnogi - dodao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana