Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Pobjeda za Šekija i generaciju iz 1989.

Glas Srpske
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde: Pobjeda za Šekija i generaciju iz 1989.

Keln - Gostujući trijumf nad Kelnom (1:0) u drugom kolu Lige Evrope jedna je od najveći pobjeda fudbalera Crvene zvezde u novijoj istoriji.

Trener "crveno-bijelih" Vladan Milojević za nepuna četiri mjeseca preporodio je tim koji je izborio petu evropsku pobjedu uz isti broj remija. Zvezdaši će dugo pamtiti 30. minut utakmice kada je Ričmond Boaći sa tridesetak metara pocijepao mrežu Tima Horna za veliku radost svih onih kojima su crveno-bijele boje pri srcu. Iako su u drugom poluvremenu ostali bez snage, Beograđani su uspjeli da sačuvaju stečenu prednost i ne dozvole da prođu kao generacija iz 1989. godine koja je poražena u revanšu Kupa UEFA sa 3:0 iako je iz prvog susreta donijela prednost od 2:0. Domaćin je imao odličnih prilika za postizanje gola, ali je stativa u tri navrata bila saveznik gostiju. Zvezdin trener pobjedu je posvetio generaciji koja nije imala sreće da eliminiše Keln prije 28 godina.

- Pobedu posvećujemo generaciji koja je 1989. godine ispala od Kelna. Veoma poštujemo istoriju i nadam se da je i tim igračima sada makar malo lakše. Takođe i Dragoslavu Šekularcu koji je tada bio trener. Neka bude miran jer ne želimo da mu se nešto desi, a ovo je pobeda i za njega - rekao je Milojević.

Naglasio je da je zadovoljan pobjedom i da su se dobro pripremili za utakmicu.

- Naš plan u prvom poluvremenu tekao je izvanredno. Možda smo mogli u nekoliko situacija bolje da reagujemo i rešimo utakmicu. Već u nastavku bilo je teže, morali smo da izdržimo strahoviti pritisak, imali smo i sreće, ali ona prati hrabre. Ne zaboravite da smo mi sezonu počeli 10. juna, da mnogi naši igrači nemaju dane za odmor jer igraju i za reprezentacije. Sve to dolazi na naplatu i nije bilo lako napadati u drugom delu igre - rekao je Milojević.

U drugom meču grupe H Arsenal je pobijedio BATE Borisov u gostima sa 4:2 (Volkot 9, 22, Holding 25, Žiru 49. penal - Ivanić 28, Gordejčuk 67). Upravo će Arsenal biti naredni rival "crveno-bijelih" u trećem kolu 19. oktobra, a zatim će Zvezda igrati u Londonu.

Slavlje sa navijačima

Zvezda je imala veliku podršku svojih navijača na stadionu "Rajn Energi", a igrači su im zahvalili nakon meča.

- Ovu pobedu posvećujemo Vujadinu Saviću koji zbog povrede nije mogao da igra. Dva puta smo se vraćali do tribine na kojoj su bili naši navijači, da sa njima proslavimo pobedu. Razmišljali smo šta da uradimo, kako da proslavimo na specifičan način. Tada smo rešili da sednemo i da uživamo u prelepom prizoru koji su nam "delije" priredile i zajedno smo otpevali "po zimi, kiši, suncu, snegu ili košavi..." - rekao je Filip Stojković.

Grupa H

1. Arsenal 2        2        0        0        7:3     6

2. C. zvezda          2        1        1        0        2:1     4

3. BATE     2        0        1        1        3:5     1

4. Keln       2        0        0        2        1:4     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana