Vladan Danilović, Mladi fudbaler Borca: Dobra osjećaj kada usrećiš navijače

Danijel Radujković
Vladan Danilović, Mladi fudbaler Borca: Dobra osjećaj kada usrećiš navijače

Banjaluka - Iako još nema punih 18 godina, Vladan Danilović dobio je povjerenje trenera Borca Vuleta Trivunovića i već u prvom meču proljećnog dijela Prve lige RS mu se odužio golom protiv Tekstilca kojim je donio tri boda svojoj ekipi.

Daniloviću je ovo druga polusezona u klubu, a u Banjaluku je došao prošlog ljeta iz Sutjeske sa samo 17 godina. Dobro je odradio zimske pripreme, čime je zaslužio mjesto u startnih 11, a nakon toga u Derventi je došla nagrada u vidu debitantskog gola za Borac kojim je klub učvrstio na liderskoj poziciji. Pogodak je proslavio sa trenerom Trivunovićem koji mu je dao šansu i vjeruje u njega.

- Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem koliko je dobar osjećaj kada usrećiš ljude koji navijaju za tebe sa tribina. To nema cijenu. Vule je, prije svega, veliki čovjek, pa tek onda trener. Mnogo ga cijenim, ima povjerenje u mene i u sve igrače, a pogotovo mlađe kojima želi da pomogne i da izvede na pravi put. Sa njim sam proslavio gol i na neki način odužio mu se što ima povjerenje u mene i što me stavlja u startnu postavu - rekao je perspektivni Danilović.

Nije mu bilo lako kada je prošlog ljeta došao u Borac, ali kako je kazao uz podršku trenera i iskusnijih saigrača uspio je da se navikne na uslove rada u Banjaluci i počne davati svoj maksimum na terenu.

- Početak, kao i svaki, je bio težak, ali vremenom sam se afirmisao i navikao na sve. Za sada sam stvarno i više nego zadovoljan. Stariji saigrači poput Asmira Avdukića, Borisa Raspudića, Bojana Puzigaće i ostalih su ljudi koji će vam u svakom trenutku pomoći van terena, a naravno i na terenu. Cijenim ih mnogo stvarno i mislim da se dosta toga može naučiti od njih, a pogotovo mi mlađi koji mislimo napraviti nešto u fudbalu - dodao je Danilović.

Vrlo mlad je došao na veliku scenu i u veliki klub, ali to mu ne predstavlja problem. Za sada dobro napreduje, a gol u Derventi će mu dati dodatno samopouzdanje.

- Treme, naravno, uvijek ima, ali one pozitivne. Veoma mi je drago što stručni štab i ekipa imaju vjeru u mene i to mi daje tu dodatnu snagu - istakao je Vladan.

Narednog vikenda Borac će igrati derbi kola sa drugim timom na tabeli Rudar Prijedorom, a Danilović će morati pauzirati zbog trećeg žutog kartona. Nada se da njegovi igrači mogu slaviti i tako pobjeći "rudarima" na devet bodova razlike.

- Nažalost, u Derventi sam dobio žuti karton i šef neće moći računati na mene. Međutim, mi uvijek idemo na pobjedu, mi smo Borac i znamo šta nam je cilj u svakoj utakmici i mislim da bismo pobjedom u ovom meču bili bliži plasmanu u Premijer ligu - zaključio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana