VJT skuplja informacije o događaju s utakmice Partizan-AEK

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je policiji zahtjev za prikupljanje obavještenja povodom događaja tokom i poslije utakmice odigrane 11. avgusta 2022. godine na stadionu Partizana između ekipa FK Partizan i FK AEK iz Larnake, nakon što mu je danas dostavljen izvještaj policije o toj sportskoj manifestaciji.

Naložena je identifikacija muškarca koji je u 44. minutu na istočnoj tribini stadiona nogom udario jednog od pripadnika Žandarmerije i podnošenje krivične prijave protiv njega zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, navodi se u saopštenju tog tužialaštva.

Takođe je naloženo da se identifikuje fotoreporter kojeg je napao igrač AEK-a N.T, kako bi se izjasnio o razlogu i načinu napada, kao i da li je zadobio neke tjelesne povrede tom prilikom.

Zahtjevom je naloženo i da se utvrdi identitet četiri lica koja su nakon završetka utakmice neovlašćeno ušla u teren u trenutku kada su igrači FK Partizan došli do južne tribine, kao i da se utvrdi da li su se ta lica fizički ili verbalno sukobila sa drugim licima.

Utakmica je igrana u okviru završne runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana