Vječiti ricvali za dan bez trenera

Darko Pašagić
Vječiti ricvali za dan bez trenera

Sarajevo - Dva iskusna stručnjaka u istom danu ostala su bez posla - Slavko Petrović prije susreta prvog kola, a samo nekoliko časova kasnije i Mehmed Janjoš poslije meča prve prvenstvene runde.

Prvom je uručen otkaz u Željezničaru koji mu se dugo spremao, a strateg Sarajeva poslije poraza na startu od aktuelnog šampiona Zrinjskog pred domaćom publikom odlučio je da podnese ostavku.

Nikada se u istoriji dva, možda i najveća kluba u BiH nije desilo da u istom danu ostanu bez trenera, a još je poraznije što se to desilo praktično na startu šampionata.

Petrovića je odmah zamijenio Admir Adžem, koji je sinoć imao priliku da u posljednjem meču prvog kola sa GOŠK-om pred domaćom publikom uspješno započne misiju u "plavom" taboru, a iskusni stručnjak iz Srbije ogorčen je onim što se desilo.

- Iznenađen sam i duboko razočaran onim što se desilo, jer nisam očekivao otkaz. Odlazim čistog obraza, kao što sam i došao. Ispunio sam ono što se od mene očekivalo. Na mom prvom razgovoru kao cilj u prošlom prvenstvu mi je dato da se plasiramo na evropsku scenu, a onda prolazak u drugo kolo kvalifikacija. I jedan i drugi je ostvaren - naglasio je Petrović za sarajevske medije.

On je istakao da ne želi da blati klub, ali da ova odluka čelnika Željezničara ima pozadinu.

- Svi oni koji su učestvovali u ovoj odluci znaju zašto su je donijeli i neka im je na čast. Vraćam se u Beograd, sve u Njemačkoj sam prodao i živjeću tamo gdje sam rođen. Za sa mi je važno da se dobro odmorim, jer mi je sve postao veoma bljutavo - dodao je Petrović.

Janjošu je teško pao poraz od Zrinjskog (1:2) i odlučio je da se povuče.

- Drago mi je što je uprava imala razumijevanja za moju ostavku, jer je to bila moja moralna obaveza. Sarajevo ne može biti ničiji talac, pa ni moj. Jednostavno je potrebno da dođe neko drugi, razmrda ekipu. Sarajevo ima jako dobar tim i može puno toga napraviti. Ne izlazim sa "Koševa" samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini odakle ću bodriti i navijati za svoje Sarajevo na svakoj utakmici - rekao je Janjoš za sarajevske medije.

Starčević

Još se nagađa ko bi mogao postati trener Sarajeva, a za sada se spominju tri imena. To su trener Krupe Slobodan Starčević, Husref Musemić, koji je ne tako davno sa dosta uspjeha vodio "bordo" tim, te bivši trener Čelika Nedim Jusufbegović.

- To su sve obična naklapanja i niko iz Sarajeva nije kontaktirao sa mnom. Imam ugovor sa Krupom i ostajem na klupi banjalučkog premijerligaša - kratko je rekao Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana