Veliki uspjeh: Srpski kik-bokseri osvojili 43 medalje na Svjetskom kupu

Tanjug
Veliki uspjeh: Srpski kik-bokseri osvojili 43 medalje na Svjetskom kupu

BEOGRAD - Reprezentativci Srbije u kik-boksu osvojili su 43 medalje na Svjetskom kupu u Budimpešti, saopšteno je danas.

Srbiju je na Svjetskom kupu u Budimpešti predstavljalo 46 takmičara u kategoriji juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na Svjetskom kupu je učestvovalo 2.250 kik-boksera iz celog svijeta, a reprezentativci Srbije su osvojili 17 zlatnih, 11 srebrnih i 15 bronzanih odličja.

"Utisci su izvanredni. Takmičilo se mnogo novih reprezentacija sa sjajnim takmičarima, ali pokazali smo visok nivo kvaliteta i zasluženo smo osvojili veliki broj medalja", izjavio je predsjednik Kik boks saveza Srbije Duško Basrak.

"Bilans odličja je mogao da bude još impresivniji, jer u nekim mečevima u kojima se lomio rezultat nedostajalo nam je i malo sreće. Takođe, prema priznanju zvaničnih lica bilo je nekih kardinalnih sudijskih grešaka, ali generalno moramo da budemo više nego zadovoljni. Turnir je bio besprekorno organizovan, u dvorani se nalazilo čak pet ringova tako da će ovo biti dragoceno iskustvo za naše borce", konstatovao je Basrak.

Selektor kik-boksera Srbije Siniša Vladimirović pohvalio je cijeli tim.

"Pokazali smo visok stepen zajedništva, međusobno su jedni drugima pružali podršku i zaista njihovo ponašanje i zalaganje u ringu služi nam na čast i ponos. Ovo je bila odlična provera i slika je sada mnogo jasnija. Većina reprezentativaca je potvrdila status, a neki će morati da traže i čekaju drugu priliku", zaključio je Vladimirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana