Većina košarkaša Igokee bez angažmana do kraja sezone: Rikić i Talić jedini ne pauziraju

Milan Zubović
Većina košarkaša Igokee bez angažmana do kraja sezone: Rikić i Talić jedini ne pauziraju

Laktaši - Samo dva košarkaša Igokee pronašla su angažman nakon što je završeno takmičenje u ABA ligi ove sezone.

Centar ekipe iz Aleksandrovca Robert Rikić postao je član Zrinjskog, sa kojim će pokušati da odbrani titulu šampiona BiH, dok će Darko Talić kao pozajmljen igrač pokušati da donese novu ideju u organizaciju napada Vogošće, koja je uspjela da se ugura među šest najboljih Lige BiH. Dalibor Ilić trebalo bi da se priključi juniorskom timu, koji iduće sedmice očekuje završni turnir ABA lige na kojem brane treće mjesto. Nekolicina njihovih doskorašnjih igrača sada je na odmoru iako je bilo očekivano da će mnogi od njih naći angažman i igrati naredna dva mjeseca jer je nekima istekao ugovor, dok bi ostali mogli da odu na pozajmicu, ali od toga izgleda da neće biti ništa. Nisu problem njihova želja, ambicije i mogućnosti klubova koji bi htjeli da ih dovedu. Naime, ugovori pojedinih igrača Igokee su preveliki da bi ih mogli ispoštovati klubovi iz BiH koji nisu spremni da se upuste u takve finansijske neizvjesnosti jer nisu sigurni koliko će njihova igra uopšte napredovati i više vole da uštede taj novac jer svaka sezone donosi nove glavobolje kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije. Ujedno, i nedostatak ambicija uprava pojedinih klubova koji jedva čekaju da se sve završi doprinosi tome da nema suvišnih ulaganja. Evidentno je da će se u BiH za titulu boriti dva člana Druge ABA lige, Spars i Zrinjski, dok ostali nisu previše zainteresovani da se umiješaju u tu borbu, pa nisu mnogo rizikovali sa skupim pojačanjima.

Sezonu sa timom završili su: Novak Musić, Filip Adamović, Darko Talić, Aljoša Janković, Vuk Radivojević, Đorđe Milošević, Marko Luković, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić, Sava Lešić, Latavijus Vilijams, Grant Džeret i Robert Rikić. Druga opcija za košarkaše Igokee su klubovi iz Srbije, ali je i tamo situacija slična onoj u BiH. Glavnu riječ za titulu šampiona vodiće Crvena zvezda i Partizan, koji već imaju popunjene rostere te nemaju želju za dovođenjem pojačanja, osim u slučaju neke povrede, dok su ostali klubovi svjesni da ih ne mogu ugroziti, pa ne žele da uludo troše novac. Takođe, poznata su četiri predstavnika Srbije u ABA ligi iduće sezone, pa neće biti borbe za to takmičenje, a situacija je ista i za Drugu ABA ligu, tako da ekipe iz KLS-a ne žele skupa pojačanja u svojim redovima. Ukoliko neko odluči da sada krene sa rekonstrukcijom tima za iduću sezonu, sigurno je da neće angažovati pojačanja i plaćati ih dva mjeseca, već će ih dovesti na ljeto i tako uštedjeti dvije plate. Da li će biti ponuda iz Mađarske, Rumunije, Slovenije ili Češke vidjećemo za nekoliko dana jer ističe vrijeme za registraciju igrača u ovim ligama.

Trener

Trener Dragan Nikolić stigao je krajem prošle godine, ugovor je imao do kraja sezone, a i ispunio je prvenstveni cilj zbog kojeg je stigao i izborio opstanak u ABA ligi, dok je pri tome osvojio i Kup BiH. Uprava kluba sa njim bi trebalo da obavi razgovore o eventualnom nastavku saradnje, ali su oni prolongirani zbog Nikolićevih porodičnih problema na samom kraju ABA lige, zbog kojih je morao da se vrati u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana