Vaterpolisti Banjaluke ponovo šampioni BiH: Titula sa dozom gorčine

Milan Zubović
Foto: VS BiH

BANjALUKA - Osmi put zaredom, a deveti ukupno vaterpolisti Banjaluke postali su šampioni BiH, dok im to nije pošlo za rukom samo jednom.

Na Zatvorenom olimpijskom bazenu “Ana Čučković” u Trebinju prvi put održano je seniorsko prvenstvo BiH, a Banjaluka je upisala sve tri pobjede. Slavila je protiv sarajevskih Inviktuma (16:15) i Torpeda (14:9) te Jadrana iz Neuma (18:17). 

Drugo mjesto pripalo je Inviktumu, treće Torpedu, a četvrto Jadranu. Ipak, trener Banjaluke Slobodan Grahovac ogorčen je zbog odnosa nadležnih prema klubu koji godinama donosi trofeje u grad na Vrbasu. 

- Odbranili smo titulu, dok borba za drugo mjesto sarajevskih klubova postaje sve uzbudljivija. Kao i sve ranije, i ova titula ima gorak ukus jer nadležni nemaju sluha za nas, a ne koštamo mnogo - rekao je Grahovac za “Glas Srpske”. 

Bio je vrlo oštar na jeziku analizirajući stanje u sportu. 

- Tražimo poboljšanje u korišćenju bazena i veći broj termina. Sport nam se sveo na zabavljanje male djece od kojih se samo skupljaju članarine, dok VK Banjaluka godinama ne naplaćuje članarinu. Potrebna je pomoć šire društvene zajednice jer je svake godine sve lošija situacija u sportu našeg grada. Ti ljudi koji vode sport ne žele bilo šta da urade da bi popravili situaciju. Recimo, bazen se uveče ne koristi na 30 metara i to znaju polupismeni direktori, ali ne žele da nam pomognu - naveo je Grahovac. 

Govoreći o daljim ciljevima ponovio je da i dalje muku muče sa finansijama. 

- Pred nama je još takmičenja i nadamo se da ćemo odbraniti prva mjesta u mlađim kategorijama te da će tako biti i sa drugim klubovima u ostalim sportovima. Bitno je da Banjaluka razvija svoj sport, a ne sport Slovenije od kojeg nema koristi. Osam godina igrali smo Prvu B ligu Srbije, ali prošle sezone smo odustali jer nije bilo para. Grad i država moraju hitno da ustanove nagradu za one koji su osvojili prvenstvo i Kup. Pravilnik je protiv sporta i uglavnom je destimulativan - istakao je Grahovac. 

Sastav ekipe

Za Vaterpolo klub Banjaluka nastupali su: Stefan Milovanović, Srđan Stevandić, Mirko Ćurlić, Nikola Ćosić, Milan Kecman, Stefan Šobić, Srđan Milošević, Viktor Glavić, Stefan Glavić, Petar Kojčinović, Marko Videkanić, Draško Vujković, Luka Jagodić i David Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana