Vasilije Vujičić i Julijana Eleković sportisti godine za 2018. grada Zvorinika

Srna
Vasilije Vujičić i Julijana Eleković sportisti godine za 2018. grada Zvorinika

Zvornik - Vasilije Vujičić, član Džudo kluba “Srpski soko”, proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Zvornika u 2018. godini, dok je za najbolju sportistkinju izabrana Julijana Eleković iz Tekvondo kluba “Srpski soko”.

Vujičić je prošle godine osvojio prvo mjesto na seniorskom prvenstvu Balkana, a drugo i treće mjesto na juniorskim evropskim kupovima u Sarajevu i Rumuniji.

Jedini je sportista koji je, nastupajući za neki sportski klub iz Zvornika, bio treći među 10 najboljih sportista Republike Srpske ikada.

Elekovićeva je u 2018. godini osvojila treće mjesto u kategoriji juniorki na Evropskom prvenstvu u Estoniji. Juniorski je prvak Repubulike Srpske i vicešampion BiH.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Odbojkaški klub “Drina” koji ima mušku i žensku seniorsku selekciju u ekipnom sportu.

Muška seniorska ekipa je lider prvenstva Republike Srpske, dok je i ženska ekipa na prvom mjestu.

Za najboljeg trenera proglašen je Duško Kusmuk koji se tekvondoom bavi više od 30 godina. Trener je seniorske selekcije u Tekvondo klubu “Srpski soko”. U prošloj godini ovaj klub je postao ekipni prvak Republike Srpske.

Prema odluci žirija, za sportskog radnika godine proglašena je Suzana Damjanović, trener u Džudo klubu “Srpski soko”koji je prošle godine osvojio četiri balkanske medalje.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je sportistima na postignutim rezultatima i naglasio da će Gradska uprava nastaviti da stimuliše razvoj i rad svih sportskih klubova.

Ističući da sportisti Zvornika afirmišu svoj grad, ne samo u Republici Srpskoj nego i u cijeloj Evropi, on je sportistima poželio mnogo uspjeha.

U muzičkom dijelu programa nastupili su članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva “Izvornik”.

Izbor sportiste godine održan je u okviru tradicionalne manifestacije Svetosavska nedjelja posvećene prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetom Savi. Pokrovitelj manifestacije je grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana