Vanja Marinković za “Glas Srpske”: Renfro donio stabilnost timu

Milan Zubović
Vanja Marinković za “Glas Srpske”: Renfro donio stabilnost timu

Odigrali smo ozbiljnu mušku utakmicu, pre svega u odbrani i zaustavili Monako, kojem nismo dali da nas uvede u svoj ritam, kao što su to učinili u Beogradu prošle sedmice. Uhvatili smo jako bitne lopte u napadu i pogodili neke šuteve kada je to bilo najpotrebnije. Ključ pobede je u tome što im nismo dali da nametnu svoj ritam dok smo mi uspeli da nađemo naš ritam, izjavio je košarkaš Partizana Vanja Marinković u intervjuu za “Glas Srpske”.

Pobjedom u Kneževini Monako protiv istoimenog protivnika (71:68), Partizan je ostao u igri za četvrtfinale Evrokupa, dok je među istaknutijim igračima pobjedničkog tima bio upravo Marinković. Ove sezone jedan je nosilaca igre “crno-bijelih” i čini se da je svoj talenat pretočio u kvalitet, pa samim tim dobija više slobode u igri.

GLAS: Šta se promijenilo u odnosu na prošli meč koji ste izgubili na domaćem terenu?

MARINKOVIĆ: Odigrali smo ozbiljnu, mušku, utakmicu, pre svega u odbrani i zaustavili Monako, kojem nismo dali da nas uvede u svoj ritam, kao što su to učinili u Beogradu. Uhvatili smo jako bitne lopte u napadu i pogodili neke šuteve kada je to bilo najpotrebnije. Ključ pobede je u tome što im nismo dali da nemetnu svoj ritam, dok smo mi uspeli da nađemo naš.

GLAS: Imali ste priliku da ih dobijete sa većom razlikom nego oni vas, pa da imate bolji međusobni skor. Žalite li za tim?

MARINKOVIĆ: Naravno da ostaje žal za pobedom većom od četiri razlike, ali se trijumfu ne gleda u zube. Verovatno će mnogi komentarisati da smo mogli bolje, ali ne shvataju da smo otišli bez Rade Zagorca i da smo samo tri dana ranije igrali produžetke protiv Zadra i imali jedan trening pred Monako, pa je ova pobeda zato slađa.

GLAS: Kako se ekipa privikava na nove igrače koji stižu tokom sezone i koliko znači dolazak pleja Aleksa Renfroa?

MARINKOVIĆ: Poslednjih godina promenilo se dosta igrača, ostali smo Novica Veličković i ja, a pošto smo dugo u klubu nije nam potrebno privikavanje na nove članove i postalo nam je normalno, a to je ono što ovaj posao donosi. Renfro je odigrao odlično, što je bilo i očekivano. Iskusan je igrač, mada protivnici ne veruju u njegov šut, za razliku od nas koji mnogo verujemo u njega. Šut mu nije prva opcija, ali je sjajan košarkaš koji odlično razigrava saigrače, dok je sjajan momak i van terena. Njegovo prisustvo nam dosta znači, jer zna sa loptom i doneo je stabilnost u organizaciji napada pored Alekseja Nikolića i Markusa Pejdža.

GLAS: Trener Andrea Trinkijeri stigao je početkom novembra. Kada pogledate sa ove vremenske distance šta je to novo što je on donio?

MARINKOVIĆ: On je stručnjak koji mnogo zna i doneo je energiju u tim kojem je proširio košarkaške vidike. Od njega i pomoćnih trenera imamo odličnu priliku da učimo, ali je on doneo energiju i novu košarkašku dimenziju.

GLAS: Dosta ste se stabilizovali u ABA ligi, a u prilog tome idu i četiri vezane pobjede. Vaš komentar?

MARINKOVIĆ: Sve smo bolji i konstantniji dok su četiri pobede vrhunska stvar i sada nas čeka susret sa Megom, koji je ključna utakmica u borbi za četvrto mesto koje držimo i siguran plasman u plej-of.

GLAS: Koliko ste zadovoljni svojim partijama ove sezone?

MARINKOVIĆ: Generalno sam zadovoljan, mada uvek ima prostora za napredak. Drago mi je što sam uhvatio kontinuitet i što sam stigao do ovog nivoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana