Valter i Crnogorčeva osvojili Banj brdo i Kozaru

Dušan Repija
Valter i Crnogorčeva osvojili Banj brdo i Kozaru

Banjaluka - Najviše uspjeha na kvalifikacionim trkama za Olimpijske igre u Tokiju, održanim na Banj brdu u Banjaluci i na Kozari, imali su Mađar Atila Valter i Srpkinja Jovana Crnogorac.

Njih dvoje slavili su i u subotu u Banjaluci i juče na Kozari. Prvog dana iza Valtera bio je Alazio Agostineli, a treći Žombor Palumbi, koji je juče zauzeo drugo mjesto, a trećeplasirani je bio njegov zemljak Marton Dina.

- Staze su oba dana bile fenomenalne, a posebno mi je “legla” ova na Kozari. Volim kada su tehnički zahtjevne, a ova je bila poprilično teška. Drago mi je zbog pobjede, a bodovi će mi mnogo značiti u borbi za odlazak u Tokio - rekao je Valter.

Crnogorčeva je bila najbolja oba dana, a kakvu-takvu konkurenciju imala je u najboljoj predstavnici BiH Lejli Tanović, koja je morala da se zadovolji sa dva druga mjesta. Tanovićeva je ujedno postala i prvak BiH jer je trka na Kozari bodovana i za nacionalni šampionat, dok je kod muškaraca najuspješniji bio Ivan Širić.

Osim profesionalnih takmičara, kojih je oba dana bilo po pedesetak, može da raduje veliki broj djece koja se ove godine prvi put takmiče u junior ligi, kao i rekreativaca. Vožnja mont bajka je sve popularniji vid rekreacije kod nas, a s obzirom na to da imamo idealne uslove kada je riječ o stazama i veliki broj takmičara u junior ligi, može se  očekivati prava ekspanzija u godinama koje dolaze.

Uspješan organizator takmičenja, koje je član druge UCI kategorije, bili su biciklistički klubovi Samit i Prijedor, Asocijacija za sport i rekreaciju, te Biciklistički savez RS.

Ništa ne bi bilo moguće bez sponzora, a najveću pomoć pružili su “Banjalučka pivara”, “Triglav osiguranje”, “Dukat”, “Enmon” i “Soković sport”.

Izraelci zalutali

Malu nezgodu imali su takmičari iz Izraela koji su na putu do Kozare zalutali. Ipak, sve je na kraju ispalo dobro, a u pomoć su im pritekli ljudi iz Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar, koji su organizovali njihov transport iz gradiškog sela Turjak na Mrakovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana