Uz podršku Mozzarta do novih medalja – Lana Pudar vrijedno trenira za Olimpijadu

Mozzart
Uz podršku Mozzarta do novih medalja – Lana Pudar vrijedno trenira za Olimpijadu

Nova bazenska teretana za najbolju bh. plivačicu

Iza nje su brojni uspjesi i medalje, a pred njom sjajna sportska budućnost. Ona je Lana Pudar, stipendista kompanije Mozzart, osvajačica svjetske bronze, evropska prvakinja i svjetska juniorska prvakinja. Vlasnica je brojnih rekorda i višestrukih priznanja za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine. Osvajala je najsjajnije medalje na takmičenjima širom Evrope i svijeta, a zablistala je i kao jedina sportistkinja iz BiH koja je uspjela ostvariti normu za nastup na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Podršku u borbi za olimpijsku medalju nastavlja da joj pruža kompanija Mozzart, pa su za nju opremili teretanu na bazenu Sveučilišta u Mostaru.

- Zahvaljujući donaciji kompanije Mozzart, sada imamo lijepu i funkcionalnu bazensku teretanu koja mi pomaže u trenažnom procesu i od srca im se zahvaljujem na podršci. Trenutno sam fokusirana na pripreme za nastup na ljetnjim Olimpijskim igrama u Parizu jer mi je cilj da ostvarim što bolji rezultat, poručuje plivačica Lana Pudar.

 

 

Potpuno posvećena sportu i treninzima, a u bazenu se oseća kao "svoj na svome". U Mostaru redovno trenira kada nije na pripremama u inostranstvu, a uz nju je uvijek njen trener koji je priprema za svako takmičenje.

 

 

- Ovo je za mene jedna vrlo praktična plivačka bazenska teretana koju smo dobili od kompanije Mozzart i mogu reći da nam zaista puno pomaže u trenažnom procesu. Ovom prilikom želim da im se zahvalim na kontinuiranoj podršci, na razumijevaju koje pokazuju za Lanine trenažne obaveze i nadam se da će se ova saradnja nastaviti u narednom periodu, poručuje Damir Đedović, Lanin trener.

 

 

Uz podršku regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je brojna odličja. Postala je prvakinja svijeta na 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu. Osvojila je četvrto mjesto u trci na 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki. Okitila se bronzom u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Berlinu. Na Evropskom prvenstvu u Beogradu uzela je zlato u sve tri discipline u stilu delfin, postavivši u svakoj novi rekord evropskih juniorskih prvenstava. Zatim je osvojila bronzanu medalju u trci na 200 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

 

U sezoni iz snova 2023. na šest velikih evropskih i svjetskih takmičenja osvojila je ukupno devet medalja - pet zlatnih, po dvije srebrne i bronzane. Isplivala dvije norme za Olimpijske igre u Parizu 2024., postavila brojne rekorde...

 

Potencijal mlade plivačice Lane Pudar prepoznala je i kompanija Mozzart koja joj, kroz svoj program Stipendiranja talenata, već godinama pomaže na putu do olimpijske medalje o kojoj sanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana