Uprava Borca smijenila Marka Šćekića i imenovala novog trenera: Nikolić debituje protiv Bosne

Milan Zubović
Uprava Borca smijenila Marka Šćekića i imenovala novog trenera: Nikolić debituje protiv Bosne

BANjALUKA - Srpski trener Dragan Nikolić novi je kormilar Borca čija je uprava raskinula saradnju sa Markom Šćekićem koji je donio Borcu titulu šampiona Republike Srpske prošle sezone i povratak u Ligu BiH nakon sedam godina, ali loši rezultati na početku ove sezone koštali su ga raskida saradnje.

- Ni ja nisam zadovoljan rezultatima kao i klub pa smo našli zajedničko rješenje i odlučili se da pokušamo sa šok terapijom. Prihvatio sam njihovu odluku, ali ću i dalje ostati u klubu da pomognem samo na nekoj drugoj poziciju koju ćemo dogovoriti narednih dana. Borac je bio moj klub u kojem nisam bio samo trener već mnogo više od toga - izjavio je Šćekić.

Sada se lično uvjerio da treneri uvijek drže jedan spakovan kofer u hodniku stana.

- Mnogo toga smo postigli u prošlom vremenu dok smo sada u krizi rezultata. Imamo kvalitetan tim i siguran sam da će ekipa proigrati te da će doći bolji rezultati. Treba analizirati zašto smo loše igrali mada treba imati u vidu veliki broj povreda nosilaca igre kao i promjene u ekipi odnosno dolazak novih lica kojima je potrebno vrijeme da se uklope - naglasio je Šćekić.

Presudio mu je težak poraz na gostovanju kod Čapljine.

- Ovim putem želimo da informišemo javnost navijače i simpatizere KK Borac da je sporazumno raskinuta saradnja između glavnog trenera Marka Šćekića i kluba. Šćekić ostaje u klubu u nastavku sezone u drugoj funkciji o kojoj će javnost biti naknadno obaviještena. Novi glavni trener Borca biće iskusni Dragan Gagi Nikolić koji će se ekipi priključiti već od naredne utakmice u nedjelju protiv sarajevske Bosne - navedeno je iz tabora Borca.

Nikolić je ranije vodio Igokeu sa kojom je uspio da izbori opstanak u ABA ligi dok je još radio u poljskom Košalinu, Karpoš Sokolima, valjevskom Metalcu, beogradskom Radničkom, Tamišu, Proleteru, zemunskoj Mladosti...

Parovi devetog kola, subota: Promo - sloboda (17), Kakanj - Spars (18), Zrinjski - Čelik (20). Nedjelja: Bosna - Borac (17), Čapljina - Široki (20). Bratunac - Leotar (igrano u petak). Slobodna Mladost.

Druga ABA

Borac će biti domaćin drugog turnira Druge ABA lige koji će ugostiti 13 klubova. Turnir će zajedničkim snagama organizovati Borac i Igokea.

- Smatram da je ovo velika stvar za ovdašnju košarku. U Banjaluku dolazi 13 klubova i očekuju nas veoma kvalitetne utakmice. Vjerujem da ćemo se, organizaciono i u svakom drugom smislu, pokazati kao odlični domaćini. Sa naše strane, kao dio dogovora sa KK Borac, uradićemo sve što je potrebno da turnir bude besprijekorno organizovan, a Igokea će zajedno sa ABA ligom da snosi i dio troškova. Turnir na Zlatiboru pokazao se kao pun pogodak, tako da smo dobili i svojevrstan domaći zadatak, ali smo spremni da odgovorimo na taj izazov - rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik. (ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana