Uprava Borca odlazi, navijači protestuju

Darko Pašagić
Uprava Borca odlazi, navijači protestuju

Banjaluka - Nedobijanje licence za igranje u Premijer ligi čini se izazvalo je lančanu reakciju na Gradskom stadionu u Banjaluci, što je dovelo do toga da je situacija u Borcu sve lošija i lošija.

Zbog toga je predsjednik “crveno-plavih” Branko Kovačević za 11. jun sazvao Skupštinu kluba kojoj će ponuditi mandat na raspolaganje i od tog dana neće biti više prvi čovjek kluba koji bi 4. jula ove godine trebao da proslavi 92. rođendan. Da situaciju bude još gora po klub bogate prošlosti i neizvjesne budućnosti najvjernije pristalice Borca i građani Banjaluke javnim protestom izrazili su nezadovoljstvo cjelokupnom situacijom. Njih nekoliko stotina počeli su okupljanje u parku “Petar Kočić” i mirnom šetnjom uz navijačke pjesme i skandiranje “Uprava napolje!” i “Ne damo Borac” otišli su do platoa ispred Narodnog pozorišta, gdje je dogovoreno da se ponovo okupe u nedjelju u 19 časova na Trgu Krajine. Među okupljenima su bili i sadašnji prvotimac Bojan Puzigaća, te bivši igrači Boris Raspudić, Aleksandar Subić, Darko Maletić, Predrag Divljak, Željko Vranješ, Veselin Kovačević.

- Poruke navijača su jasne, ali iskren da budem ne znam ko je u ovom trenutku u stanju da pomogne. Navijačke želje su jedno, a stvarnost drugo, jer oni sigurno nisu ti koji mogu nabaviti novac. Kao pojedinac sam nebitan, odlazim sa mjesta predsjednika, jer nemam rješenje. Klub sigurno vapi za nekim ko će da obezbijedi finansije, a vidjećemo da li postoji takav neko - istakao je Kovačević.

Još jednom se osvrnuo na navijače.

- Galama, povici i suvi transparenti sigurno ne mogu pomoći. Borac ima mnogo navijača i simpatizera, a mogu mu pomoći na taj način da skupe novac. Ako ih ima 15.000 neka daju po 100 maraka i eto 1.500.000, koji su nam potrebni da se riješimo praktično dugova prema svih povjeriocima, osim Poreske uprave, “Elektrokrajine” i “Vodovoda” sa kojima je dogovor moguć. Ako, bi sakupio taj iznos brzo siguran sam da bi Borac i naredne sezone igrao Premijer ligu, a navijači bi postali simboli sportske Banjaluke, a i dobili bi mogućnost da ubuduće upravljaju klubom - rekao je Kovačević.

Međutim, po njegovim riječima sve su to nerealne opcije.

  • Ono čega se najviše bojim je da 11. juna ne bude uopšte kandidata da me zamijeni. Niko ne želi “vruć krompir”, a u slučaju Borca on je užaren - dodao je Kovačević.

Petković

Član Glavnog odbora SDS-a Aleksandar Petković ocijenio je da se sport u Banjaluci godinama urušava, te da se to posebno odnosi na sportska društva Borac.

- Uništeni su košarkaški i rukometni klubovi Borac, Bokserski klub Slavija, a sada i Fudbalski klub Borac - rekao je Petković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana