Unčanin favorit za klupu Borca

Dušan Repija
Unčanin favorit za klupu Borca

Banjaluka - Odlaskom Ratka Đurkovića klupa Borca m:tel ostala je upražnjena, a kao njegov nasljednik najbolje kotira trener Konjuha Bojan Unčanin iako su još u opticaju Nebojša Golić, Draško Budiša i Bojan Crnomarković.

Ipak, prva želja dijela uprave je Unčanin koji sa ekipom iz Živinica ima ugovor na još tri sezone. Međutim, kako saznajemo, postoji izlazna klauzula u ugovoru prema kojoj bi bez obeštećenja mogao da raskine ugovor u slučaju poziva iz Banjaluke. Mladi stručnjak je dijete Borca, a odličnim radom u prethodne četiri sezone istakao je ozbiljnu kandidaturu za povratak u "Borik". Tri sezone je sjedio na klupi Prijedora, a pored dobrih rezultata afirmisao nekoliko igrača predvođenim sadašnjim rukometašem Borca Goranom Daničićem. Sličan posao nastavio je i u Živinicama te u prvoj sezoni dobrano prebacio plan osvajanjem trećeg mjesta kojim je Konjuh izborio učešće u Čelendž kupu. Jedan od zagovornika ove ideje je potpredsjednik kluba Marinko Umičević.

- Predložio sam da Unčanin bude trener još prije nekoliko dana na Upravnom odboru. Iako se još ne mirimo izostankom iz SEHA lige i nastavićemo pravnu borbu dok god je to moguće, još jednom ponavljam da u Borcu treba da bude što više njegove djece. Đurković je imao visoku platu za naše uslove, koštao nas je za sezonu oko 60.000 maraka, što je mnogo. Bolje je da toliko damo za našeg trenera i edukaciju svih trenera u klubu. Unčanin je prethodnih sezona pokazao da je dorastao za velika djela i on je moj prijedlog. Vidjećemo šta kažu drugi članovi Upravnog odbora - rekao je Umičević.

Direktor kluba Vladimir Branković potvrdio je da
će trener sigurno biti iz Banjaluke te najavio jačanje igračkog kadra. Borac za sada računa na 11 igrača, ali ima samo jednog golmana. Prevashodni zadatak biće dovođenje iskusnog čuvara mreže, kao i bar dvojice igrača na bekovskim pozicijama.

- Sve je dogovoreno sa nekoliko igrača, a u idućih nekoliko dana potpisaćemo ugovore - rekao je Branković.

Bez ljudi u savezima

Borac već dugo nema čovjeka koji će štititi interese bivšeg prvaka Evrope u vrhu rukometnih saveza RS i BiH.

- To je nedopustivo. Moramo da popravimo tu situaciju, jer posljedice mogu biti nesagledive. Borac je najveći klub na ovim prostorima i mora da se izbori za svoje interese - rekao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana