Umro Đorđe Lavrnić

Sl. P.
Umro Đorđe Lavrnić

DOBOJ - Istaknuti rukometaš i osvajač zlatne olimpijske medalje Đorđe Lavrnić umro je u subotu od posljedica moždanog udara na Odjeljenju intenzivne njege u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Riječ je o jednom od najboljih izdanaka jugoslovenske škole rukometa, koji je igračku afirmaciju stekao u "Krivaji" iz Zavidovića, a potvrdio igrajući za reprezentaciju Jugoslavije za koju je nastupao 137 puta i postigao ukupno 468 golova.

Dio je one slavne generacije koja je 1972. godine u Minhenu osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu reprezentaciju Čehoslovačke sa 21:16. Đorđe Lavrnić, ljevoruki bombarder, kako su ga zvali bio je jedan od najboljih rukometaša tadašnje reprezentacije i svijeta. Na Olimpijskim igrama u Minhenu Lavrnić je zatresao mrežu protivničkih selekcija u 28 navrata i bio je treći strijelac na toj sportskoj manifestaciji.

Imao je zapaženu karijeru u inostranstvu, igrajući u Njemačkoj, a od aktivnog bavljenja rukometom oprostio se u dresu jugoslovenskog prvoligaša Sloge iz Doboja. U nekoliko navrata bio je trener ovog najuspješnijeg sportskog kolektiva u Doboju.

Njegovo veliko ljudsko i sportsko srce, prestalo je da kuca u subotu u 18 časova.

Jedna istinska sportska veličina, preselila se u legendu.

Sahrana Đorđa Lavrnića obaviće se na dobojskom groblju Šušnjari sutra u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana