Umičević: Nedolazak Hrvata - čista opstrukcija

Srna
Umičević: Nedolazak Hrvata - čista opstrukcija

Banjaluka - Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević izjavio je Srni da je danas u Banjaluci održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ali da na sjednicu nisu došli predstavnici hrvatskog naroda, ocijenivši da je riječ o čistoj opstrukciji.

On je naveo da je zakazao sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH za ponedjeljak 9. septembra u Sarajevu, kako bi dali šansu predstavnicima hrvatskog naroda da dođu.

Umićević je naveo da je odlučeno da liga počinje 14. septembra, kao i da su izvučeni parovi, a komesar će odlučiti sudije.

"Nema nikakvog razloga za ovakvo ponašanje, to je čista opstrukcija", rekao je Umičević.

On je naveo da sjednici nisu prisustvovali predstavnici hrvatskog naroda i jedan predstavnik Bošnjaka, već da su oni održali privatni sastanak.

Umičević je ranije upozorio da je ugrožen dalji rad ovog saveza zbog opstrukcija iz Federacije BiH /FBiH/, te najavio da će tražiti pomoć Olimpijskog komiteta BiH pri rješavanju ove situacije.

On je rekao da je neprihvatljivo održavanje vanredne skupštine Rukometnog saveza BiH, koju traže predstavnici rukometnih saveza FBiH i Herceg-Bosne, zahtijevajući da u Premijer ligu BiH ubuduće ulaze dva kluba iz FBiH, a jedan iz Republike Srpske.

"Oni zahtijevaju da liga broji 16 klubova, a već je usvojena odluka da bude 15 ili 17 klubova, te da se igra Prva B Premijer liga. Prema mom mišljenju, to je neizvodivo jer o tome treba da se napravi čitava studija opravdanosti", naveo je Umičević u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana