Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”: Hopkins kao brzi voz protutnjao Bijeljinom

M.Z.
Foto: G.S.

BIJELjINA - Biciklista iz Australije Dilan Hopkins pobjednik je prve etape na 18. Međunarodne biciklističkoe trke “Beograd – Banjaluka”.

Član slovenačke ekipe Ljubljana Gusto Santik je stazu dugu 140 kilometara od Beograda do Bijeljine prevezao za tri sata, sedam minuta i 30 sekundi, te prilično rutinski stigao do trijumfa u ravničarskoj etapi.

Australijanac je zajedno sa drugoplasiranim Nijemcem Antonom Albrehtom i bronzanim Danijelom Košelom došao u krugove u Bijeljini sa više od minut i po ispred glavne grupe, a na ulasku u posljednji krug odvojio se od momaka u bijegu i obezbijedio pobjedu, te lidersku majicu u generalnom plasmanu.

- Ovo je velika pobjeda za mene. bilo je veoma zanimljivo, u posljednjem krugu sam se izdvojio, uhvatio ritam i na kraju zasluženo slavio - rekao je Hopkins.

Majicu za najboljeg mladog vozača zadužio je Radoslav Fratčak iz Vostera, najviše bodova na brdskim ciljevima osvojio je Mihael Štrajnar iz ekipe Sava Kranj, dok je Metju King iz kanadske ekipe “X Speed” najbolji sprinter prve etape.

Bicikliste je na cilju dočekao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je naglasio da ova trka spaja narode i da ima izuzetnu važnost.

- Sve je bilo na najvišem nivou, a meni je puno srce jer smo bicikliste iz svih krajeva svijeta ponovo dočekali u Bijeljini. Siguran sam da će tako biti i narednih godina. Poželio bih sreću svima na putu do Banjaluke – rekao je Petrović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je Bijeljini, gradu koji je uz Beograd i Banjaluku najviše puta ugostio karavan.

- Kao i svaki put bilo je odlično. Pogledalo nas je i vrijeme, s obzirom da je kiša padala pred sami start u Beogradu. Veliku zahvalnost dugujem gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, ali i prvom čovjeku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je sa svojim timom nastavio tradiciju da ova trka ima važan status kada su u pitanju dešavanja u Bijeljini – rekao je Kuvalja.

Biciklistički karavan seli u Zvornik odakle će sutra startovati druga etapa, koja se vozi preko Bratunca, Šekovića do cilja koji je u Vlasenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana