U Sovjaku održano prvenstvo Srpske u brdskom biciklizmu, najbrži Lukić i Malićeva

Srna
U Sovjaku održano prvenstvo Srpske u brdskom biciklizmu, najbrži Lukić i Malićeva

GRADIŠKA- Aktuelni prvak Republike Srpske i BiH u brdskom biciklizmu Siniša Lukić iz Prijedora bio je najbolji na Republičkom prvenstvu koje je danas održano Sovjaku kod Gradiške, dok je u ženskoj konkurenciji to bila Nikolina Malić iz Čelinca.

Prvenstvo je organizovao Biciklistički klub „Čelendž“ iz Gradiške, a u 10 profesionalnih kategorija takmičilo se 29 biciklista.

Lukić, koji je već sedam godina prvak BiH, rekao je da je Prvenstvo Srpske, koje je prvi put održano na području Gradiške, veoma dobro organizovano i da je staza veoma zanimljiva, dinamična i brza.

On je dodao da se nada da će sljedeće godine na ovoj stazi, kako su najavili organizatori, biti održana trka Premijer lige BiH na kojoj će sigurno učestvovati.

Malićeva je istakla da je vrijeme za trku bilo odlično, kao i staza, ali i sama organizacija.

Predsjednik Biciklističkog kluba „Čelendž“ Slavoljub Bjelajac rekao je da je konkurencija bila veoma dobra, iako je zbog situacija sa virusom korona dan prije prvenstva dolazak otkazalo 17 takmičara iz Trebinja, Istočnog Sarajeva i Vlasenice.

Bjelajac je naveo da je staza u Sovjaku veoma zahtjevna, da zadovoljava kriterijume za održavanje trka Balkanskog prvenstva, te da će se na njoj u maju sljedeće godine voziti prva trka sezone u Premijer ligi BiH.

On je dodao da su prije profesionalnih trka Prvenstva Srpske organizovane i kraće trke za djecu i rekreativce.

Prvenstvo Republike Srpske u brdskom biciklizmu je organizovano uz podršku Gradske uprave, Turističke organizacije i Šumskog gazdinstva „Gradiška“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana