U Nišu potpisan ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća

Tanjug
Foto: KSS

NIŠ - Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu za 2023. i 2024. godinu, saopštio je KSS.

 Završnica Kupa Radivoja Koraća biće organizovana ove godine u hali "Čair" od 15. do 18. februara.
    "Ovo je posebna godina ne samo zato što je naš grad 18. put domaćin takmičenja, već i zbog činjenice da ćemo ugostiti najbolje klubove i igrače u godini i kojoj obeležavamo vek košarke u Srbiji", rekla je Sotirovski prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica, istakavši da Kup Radivoja Koraća obilježava dva značajna jubileja - 20 godina kupa sa ovim nazivom i 10 godina kako se "Žućkova levica" dodeljuje pobjedničkoj ekipi.
    Sotirovski je izrazila zadovoljstvo partnerstvom sa KSS u organizaciji događaja i istakla da očekuje veliki broj posetilaca tokom sva četiri turnirska dana. 
    "Verujem da ćemo biti dobar partner Savezu, kao i do sada, a da će domaći igrači tokom nastupa u Kupu imati ujedno i priliku da se nametnu selektoru budući da nas uskoro očekuje i nastavak kvalifikacija za SP u košarci", poručila je gradonačelnica Niša.
    Danilović je rekao da grad Niš zaslužuje organizacuju nacionalnog kup takmičenja. On je apelovao na sve učesnike - i na navijače i igrače da budu fer i korektni tokom praznika košarke. 
    Predsjednik KSS je zahvalio gradonačelnici Niša i svim košarkaškim radnicima i najavio da će ove godine biti organizovan i mini kup.
    U saopštenju se navodi da će karte za Kup Radivoja Korać biti od petka u prodaji. Cijena kompleta ulaznica za tribine za svih sedam utakmica biće 4.000 dinara, za parter od 4.500 do 7.000 dinara, a za najekskluzivnija mjesta cijena kompleta je 30.000 dinara.
    Kup "Radivoj Korać" biće održan od 15. do 18. februara, a za trofej će se boriti Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega, Borac, Metalac, Vojvodina i Spartak. Titulu brani Crvena zvezda.
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana