U Beogradu večeras počinje spektakularan Fajnal for Evrolige: Fešta pod obručima

G.S.
U Beogradu večeras počinje spektakularan Fajnal for Evrolige: Fešta pod obručima

BEOGRAD - Odbrojavanju je došao kraj, vrijeme je za podbacivanje i feštu pod obručima u beogradskoj “Areni”.

Krem evropske klupske košarke stigao je u srpsku prestonice samo sa jednim ciljem - da osvoji prestižni trofej. Na njega kidišu branilac trofeja Anadolu Efes, preporođeni Olimpijakos, moćna Barselona i jednako jaki Real.

Sva četiri rostera su nakrcana zvijezdama, u Beogradu je i MVP elite Nikola Mirotić, prvi strijelac Vasilije Micić, najuspješniji trener Jorgos Barcokas... Kada se podvuče crta, jasno je da nas očekuje spektakl.

- Dobro došli u Beograd, grad košarke. Hvala mu jer je uspio da organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dvije godine, ali je velika sreća vidjeti pune arene. Nismo mogli da imamo još jedan Fajnal for bez navijača - bila je uvodna riječ prvog čovjeka Evrolige Đordija Bertomeua.

Akteri završne smotre juče su se družili sa medijima, najavili finalne bitke, a već danas će jurnuti jedni na druge. Titulu će pokušati da odbrani Efes, koji je već četiri godine u samom vrhu evropske košarke. Uspio je da sačuvaju jezgro prošlosezonskog tima, a pravu formu je uhvatio u pravo vrijeme. Predvodiće ga već pomenuti Micić, koji se nada podršci domaće publike u polufinalnom okršaju sa Olijem (18 časova)

- Neutralna publika će osetiti za koga da navija. Ako su srpski navijači kupovali karte, nadam se da cene moj dosadašnji trud u reprezentaciji i da će nam dati dodatnu podršku uz naše navijače - nada se Vasa.

Olimpijakos je prijatno iznenadio ove sezone i pod dirigentskom palicom Barcokasa stigao na F4 na kojem ga niko ne smije otpisati. Saša Vezenkov i društvo mogu svakome da pomrse račune.

A šta tek reći za Barsu i Real. Katalonci su ove sezone izdominirali protiv “kralja”, međutim, da li iko smije da otpiše Serhija Ljulja i društvo? Španski boj zakazan je za 21 sat.

Meč za treće mjesto (16) i finale (19) na programu u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana