Turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022”: Prave bitke tek predstoje

 Darko Pašagić
Turnir u malom fudbalu “Borik Nektar 2022”: Prave bitke tek predstoje

BANjALUKA - Iako je do kraja tradicionalnog 47. turnira u malom fudbalu “Borik Nektar 2022” ostalo još pet takmičarskih dana, već sada se može reći da je ova smotra opravdala očekivanja.

Organizator Sportski centar “Borik” je ove godine uspio da u sedam starosnih kategorija okupi 195 ekipa i tako bude na nivou nekoliko ranijih turnira.

- Kod seniora, veterana sa više od 35 i veterana sa više od 50 godina igralo se prvo po grupama, a onda se nastavilo po kup sistemu, dok je u mlađim kategorijama od početka igrano eliminacionim sistemom. Zadovoljni smo brojem prijavljenih ekipa, a u najinteresantnijoj kategoriji, seniori, opet smo imali 64 prijavljene ekipe. Kod veterana sa više od 35 godina bilo je 17 učesnika, a kod veterana sa više od 50 godina osam - naglasio je rukovodilac turnira “Borik Nektar 2022” Jovica Keserović.

Posebno je zanimljivo da je u četiri mlađe starosne kategorije prijavljeno čak 106 ekipa.

- To je daleko više od svih naših očekivanja, a ne smije se zaboraviti da mlađe kategorije nisu plaćale kotizaciju za turnir, što znači da je više od 1.000 dječaka na ovaj način dobilo priliku da pokaže svoje umijeće na ovogodišnjoj smotri. Ako je suditi po ranijim turnirima, sigurno je da među njima ima talenata, koji će tek narednih godina stasati u prave igrače, ne samo na parketu, već i na velikom fudbalskom terenu - nastavio je Keserović.

U srijedu i četvrtak na rasporedu su utakmice osmine finala seniorskog turnira, četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a svi finalni mečevi zakazani su za nedjelju.

- I u dosadašnjem toku takmičenja bilo je veoma zanimljivih utakmica, ali prava uzbuđenja tek nas očekuju u preostalih pet dana ovogodišnje smotre. Ostalo je 16 najboljih ekipa, svaka od njih ima kvalitetne pojedince i teško je reći ko je među njima favorit. Naravno, svi ostavljaju mogućnost da se pred samu završnicu dodatno pojačaju i to je sigurno dodatna čar ove smotre - rekao je Keserović.

Po visini novčane nagrade za prvo mjesto smotra u “Boriku” se izdvaja od ostalih turnira, koji se igraju u regionu.

- Od ove godine nagrada za prvo mjesto na seniorskom turniru ponovo iznosi 20.000 maraka, dok poraženom finalisti pripada 3.000 maraka. Novčane nagrade dobijaju pobjednici i drugoplasirane ekipe u obje konkurencije veterana. Uz sve to tokom svih dana turnira imamo i nagrade za gledaoce sa kupljenih kartama, a sve nedobitne ulaznice posljednjeg dana, 25. novembra, učestvuju u izvlačenju, gdje nas očekuju znatno bogatije i raznovrsnije nagrade - istakao je Keserović i dodao da je ove godine “Nektar” ponovo generalni sponzor turnira.

Dvorana “Centar”

Eliminaciona takmičenja mlađih kategorija odigrana su u dvorani “Centar”.

- Nismo imali toliko termina u dvorani “Borik”, ali će završnica svih starosnih kategorija biti odigrana u banjalučkom hramu sporta i vjerujem da će ljubitelji malog fudbala moći da uživaju - rekao je Keserović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana