Turnir u malom fudbalu “Borik 2020 Povered by Jelen” startuje 8. decembra

D. P.
Turnir u malom fudbalu “Borik 2020 Povered by Jelen” startuje 8. decembra

BANjALUKA - Tradicionalni turnir u malom fudbalu “Borik 2020 Povered by Jelen” počeće 8. decembra i biće odigran i ove godine, iako živimo u vremenu pandemije virusa korona.

Istakao je ovo direktor Sportskog centra “Borik” Nenad Talić i potvrdio da je ova smotra pred svoje 45. jubilarno izdanje dobila novog generalnog sponzora “jelen” pivo iz kompanije “Molson Coors”.

- Dugo smo razmišljali da li da se turnir odigra ili ne i na kraju smo donijeli odluku da se tradicija duga četiri i po decenije ne prekine uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, očekujem da se prijavi više od 100 ekipa i da će biti odigrano više od 200 utakmica. Naš turnir podržali su brojni bivši i sadašnji sportisti, sportski radnici, glumci, političari, tako što su u izazovu “20 za Borik” žonglirali sa loptom 20 puta - rekao je Talić.

Rukovodilac turnira biće Jovica Keserović, koji je istakao da će se on igrati u šest starosnih kategorija.

- Nastupiće: seniori, veterani 35+, veterani 50+ i mlađe kategorije (U-12, U-14, U-16). Za seniorski turnir kotizacija iznosi 150, za veterane 100 KM, a za mlađe kategorije ona se neće plaćati. Za razliku od ranijih sezona, smanjen je i nagradni fond. Tako će pobjedniku seniorskog turnira pripasti 5.000, a drugoplasiranoj ekipi 1.000 maraka. Prijave za turnir primaju se od 25. novembra do 2. decembra, žrijeb je 4. decembra, a finale 26. decembra - naglasio je Keserović i dodao da će finalna utakmica biti prenošena na Radio-televiziji Republike Srpske.

Pokrovitelj turnira je grad Banjaluka, a organizator Sportski centar “Borik”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana