Tuča navijača, dva teže povređena

SRNA
Tuča navijača, dva teže povređena

Beograd -- U tuči dvije grupe navijača Partizana i Crvene zvijezde na izlazu iz mjesta Umka dvije osobe su teže povređene, a veći broj lakše.

Sukob se dogodio na Obrenovačkom putu kod Eko pumpe, saznaje B92

Metež se dogodio oko 15.30 sati kada su prema nepotvrđenim informacijama navijači Crvene zvezde sačekali "Grobare", koji su autobusom iz Obrenovca išli na utakmicu, piše Kurir.

"Dve osobe su teško povređene, jedna koja je u komi na putu je u Urgentni centar. Grupa mladića je odbila lekarsku pomoć", izjavila je za portal Kurira dr Nada Macura portparolka Hitne pomoći.

Kako B92 nezvanično saznaje, jedna osoba od 19 godina je prebačena u Urgentni centar sa razderotinom na glavi, a druga osoba primljena je bez svijesti. Prema našim saznanjima povrijeđeno je nekoliko prolaznika, a oštećen je i jedan autobus GSP-a i još 4 vozila.

U Urgentni centar primljeno je i dvoje navijača sa lakšim povredama.

Inače, jedna osoba teško je povređena, a pet ljudi je zadobilo lakše povrede na fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i Partizana igranoj u Beogradu.

Primarijus Slobodan Ivanović iz klinike Anlave, koja je dežurala na derbiju, rekao je da je teže povrijeđen Ž.V. iz Nikšića, koji je u alkoholisanom stanju pao u kanal između tribine i atletske staze.

"Povredio je glavu, zglob i karlicu. Za sada nije u životnoj opasnosti, hitno je reanimiran na licu mesta i prebačen je u urgentni centar na dalji tretman. Jedan mladić je isekao dlan na šiljke ograde, a ostale četiri intervencije su zbog hipotenzije i pada šećera", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Od 18 časova na stadionu Crvene zvezde igrao se 145. prvenstveni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Derbi obilježio niz incidenata, 41 osoba privedena

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabilježilo je niz incidenata u Beogradu koji su se dogodili prije i za vrijeme fudbalskog derbija između "Zvezde" i "Partizana", a 41 osoba je privedena.

Tokom incidenata teže i lakše je povrijeđeno više osoba od toga su osam policajci, rečeno je večeras Tanjugu u MUP-u.

Prije, za vrijeme i po završetku utakmice, u službene prostorije policije dovedena je 41 osoba od koje su četiri maloljetne i 36 punoljetnih.

Četiri osobe su privede za krivična djela, a ostali za prekršaje mada je, kako navode u MUP-u, obrada u toku pa je taj broj promenljiv.

Najprije je oko 13 i 30 policija prilikom kontradiverzionog pregleda na stadionu kod atletske staze pronašla 87 navijačkih baklji, a ubzo je jedna osoba privedena zbog sumnje da je izvršila nedozvoljeno držanje droge, rečeno je u MUP-u.

Oko 15 sati na okretnici vozila 18 policija sa Voždovca zaustavila je vozilo beogradske registracije i kod četiri lica našla veću količinu drvenih palica.

Osumnjičeni su uspjeli da pobjegnu i za njima je raspisana potraga, a vozilo je sat vremena kasnije pronađeno na uglu Bulevara oslobođena i ulice Save Maškovića.

U 15 i 45 u ulici neznanog junaka navijači "Partizana" kamenicama su gađali policiju.

Policija navodi i da je u 20 i 55 kamenovan autobus na liniji 46 kome su oštećana stakla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana