Tomaš rešetao kao Levandovski

Danijel Radujković
Tomaš rešetao kao Levandovski

Banjaluka - Rijetko se dešava da fudbaler postigne četiri pogotka na jednom meču, još rjeđe da het-trik kompletira za četiri minuta, ali tu je uspjelo prvotimcu Karanovca iz Banjaluke Stefanu Tomašu (25).

On je bio prva figura meča Treće lige Republike Srpske, grupa zapad, u kojoj je Karanovac sa 4:2 savladao Lijevče. Pogađao je u 38, 39. i 42. minutu, da bi pobjedu svog tima u derbiju 17. kola potvrdio u 71. minutu, nakon čega je napustio teren, učinivši nešto što se rijetko viđa na terenima bilo koje lige na svijetu. Ovaj Tomašov podvig podsjetio je na učinak Roberta Levandovskog od prije dvije sezone, kada je oduševio svijet postigavši pet pogodaka za svega devet minuta u pobjedi Bajerna nad Volfzburgom.

- Da, kao Levandovski (smijeh). Jednostavno se sve poklopilo, baš se sve desilo na brzinu. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu i malo spretno, malo srećno postigao toliko golova. Kako je došao prvi pogodak, onda samo krenuli još jače i išao je gol za golom. Nisam svjestan šta se desilo, ali bilo je interesantno. To je stvarno teško postići, ni na treningu se ne dešava, a kamoli na utakmici - istakao je Tomaš.

Učinak je veći ako se zna da mu je ovo debi u dresu Karanovca, koji sigurno nikada neće zaboraviti. Inače, nikada do sada nije postigao četiri gola na jednom meču.

- Ovo mi je odličan debi za novi klub, htjeli smo da savladamo Lijevče da im pobjegnemo na tabeli. To se desilo i srećan sam što sam pomogao klubu da ostvari veliku pobjedu. Nadam se da će biti još golova do kraja sezone - dodao je Tomaš.

Njegov tim trenutno je na vrhu tabele sa 35 bodova, koliko ima i Gorica iz Šipova, pa će se ova dva tima vjerovatno boriti za titulu i plasman u viši rang takmičenja. On se nada će Karanovac konačno završiti prvi nakon dvije sezone u kojima mu je taj rezultat izmakao za dlaku.

- Već nekoliko godina se bore da uđu u Drugu ligu. Došao sam iz Kozare u ozbiljan klub u kojem se radi kako treba da bi napredovali. Poznajem sve momke od ranije, sve je super, od njih, do direktora i trenera. Jedan fin klub i sve ću učiniti da budemo još bolji - zaključio je Tomaš.

Vratio se nakon povrede

Tomaš je rođen u Kozarskoj Dubici, a počeo je igrati za domaći Borac, da bi već u mlađim kategorijama prešao u Kozaru, sa kojom je igrao Premijer ligu za omladince. Nastupao je za Krupu, a poslije se vratio u tim iz Gradiške.

- Igrao sam u Krupi Drugu i Prvu ligu RS, pa sam se vratio u Kozaru. Povrijedio sam se i imao sam pauzu, ali se polako vraćam - kazao je Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana