Taj brejk tens Novakov uvod za Ozi open

Glas Srpske
Taj brejk tens Novakov uvod za Ozi open

Monte Karlo - Za tačno osam dana Novak Đoković će se vratiti na teniske terene i to na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a početak sezone biće podređen Australijen openu koji je omiljeni grend slem srpskog tenisera.

Đoković je šest puta slavio na turniru u Melburnu, gdje je postizao najbolje rezultate u karijeri, a iduće godine mečevi na ovom grend slemu biće prava provjera njegove forme poslije duge pauze. On će 29. decembra u Abu Dabiju odigrati prvi meč poslije tačno 170 dana i poraza od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona. Od tada je liječio povredu lakta koju je vukao više od godinu. Sada je potpuno spreman i želi da se vrati na stare staze slave, a nakon igranja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, braniće titulu u Dohi na turniru koji počinje 2. februara, a posljednja priprema za Australijen open (15. januar) biće na Taj Brejk Tens u Melburnu pet dana ranije. Na njemu ne postoje gemovi i setovi, već se igra samo jedan super taj-brejk do deset poena, ili na razliku. Postoji neograničeni broj čelendža, ali se to pravo gubi kod prve greške. Mečevi će biti igrani na terenu "Margaret Kort", a najveći dio prihoda od ulaznica i TV prava ići će humanitarnoj organizaciji Nika Kirjosa koja pomaže djeci sa smetnjama u razvoju. Za sada je poznato da će pored Đokovića na ovom neobičnom turniru igrati Kirjos, dok su imena preostale šestorice igrača nepoznata. Pored okršaja da dobrim igračima i brušenja forme za prvi grend slem sezone turnir donosi nagradu od 250.000 dolara, što nije zanemarljivo.

- Oduševljen sam što promovišemo Taj brejk tens pred Australijen open. Format izaziva veliko interesovanje i radujemo se zanimljivim mečevima. Brz je, atraktivan i zabavan za svakoga. Zadovoljiće apetit vrhunskog tenisa za sve one koji jedva čekaju da počne Australijen open - kazao je direktor Ozi opena Kreg Tajli.

Đoković će u novu sezonu ući sa pojačanim stručnim štabom, pošto će uz Andrea Agasija biti i Raden Štepanek, a srpski igrač u proboj ka vrhu kreće sa 12. mjesta ATP liste.

Marej gubio dva finala

Superbrzi turnir, kao što će biti odigran u Melburnu, već je održan tri puta do sada. Prije dvije godine u Londonu se igralo po grupama, dok je na kraju u finalu Kajl Edmund pobijedio Endija Mareja sa 10:7. Zatim, oktobra 2016. godine u Beču je Marej ponovo izgubio finalni duel, ovog puta od Dominika Tima sa 10:7, dok je prošlog maja u Madridu Taj Brejk Tens turnir igran i u ženskoj konkurenciji, a Simona Halep je pobijedila Svetlanu Kuznjecovu sa 10:6, dok je u muškom turniru slavio Grigor Dimitrov protiv Felisijana Lopeza sa 10:7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana