Svađa u Humskoj uvertira za derbi

Agencije
Svađa u Humskoj uvertira za derbi

Beograd - Najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan odigraće večeras (20 časova) četvrti ovosezonski "vječiti" derbi, a prvi u okviru Superlige Srbije.

Najveći rivali sastaju se već u drugom kolu nacionalnog prvenstva, a obje ekipe slavile su na otvaranju takmičenja. Zvezda je počistila Spartak u Subotici, dok se Partizan namučio protiv Vršca. Nominalni domaćin je tim Dejana Radonjića koji je konačno imao vremena za odmor poslije ubitačnog ritma ukrštenih utakmica Evrolige i ABA lige.

- Iz iskustva ova utakmica ima rezultatski značaj iako je tek drugo kolo. Derbi je specifičan i sve stvari poput statistike i forme padaju u drugi plan. Ishod je uvijek nepredvidljiv, jer oba tima igraju iznad granica mogućnosti, ali jasno je da se nadamo pobjedi - rekao je Radonjić.

Ni na ovom meču crnogorski trener ne može da računa na prvog plejmejkera Stefana Jovića, ali se u vatru vraća Branko Lazić. Nišlija bi trebalo da počne sa treninzima ove sedmice, ali su njegovi saigrači pokazali kvalitet i bez njega na terenu. Svakako da reprezentativni plej donosi drugu dimenziju Zvezdinoj igri i ovaj tim nije isti kada nije u mogućnosti da igra. Negativna energija stvorila se u Humskoj poslije pobjede nad Vršcem, jer su verbalni rat imali trener Aleksandar Džikić te kapiten i najuticajniji igrač Novica Veličković. Navodno je Džikić ponudio ostavku, ali se to nije desilo i valjda su dvije strane izgladile probleme. Možda je iz tog razloga Partizanov strateg bio veoma škrt na riječima pred ovu utakmicu.

- Zvezda ima prednost domaćeg terena, a u našim susretima to ima posebnu težinu. Dobar su tim i imaju uspešnu sezonu - kratko je poručio Džikić.

Možda se Džikić uzda u onu da njegova ekipa priča na terenu, ali je sigurno da sa prikazanom igrom u prvom kolu "crno-bijeli" nemaju šta da traže protiv Zvezde. Sa druge strane Partizan je rivala dobio jednom ove sezone i bio je to jedini poraz Radonjićeve ekipe u nedavno završenoj ABA ligi. Finale Kupa Radivoja Koraća donijelo je kompetitivan i neizvjestan meč pa ako je suditi po tim duelima, ni ovaj derbi ne bi trebalo da protekne u dominaciji jednog tima.

Deleon po starom

Komični direktor lige Leon Deleon kaznio je Partizan sa 36.000 dinara, jer nijedan igrač nije prisustvovao konferenciji za novinare poslije utakmice protiv Vršca.

Izrekao je kaznu od 12.000 dinara i Stefanu Birčeviću zbog tehničke greške na istom meču. Liga je nastavila sa praksom iz prethodnih godina kada je kažnjavala trenere za skidanje sakoa ili igrače za nošenje helanki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana