Student teologije ruši rivale u ringu

Dušan Repija, Drago Gajić
Student teologije ruši rivale u ringu

Zvornik - Iako teologija i kik-boks na prvi pogled izgledaju nespojivo, momak iz Zvornika Srđan Ždralo nas je u nekoliko riječi uvjerio da i te kako imaju dodirnih tačaka.

Student druge godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči uporedo je i trostruki šampion BiH u kik-boksu, a u razgovoru za "Glas Srpske" objasnio je svoje dvije ljubavi i dva životna poziva.

- Teologija i sport se dosta prožimaju. Vjera mi pomaže da ostanem strpljiv, pribran i djelujem u ringu, ali i u svakodnevnom životu kada i kako treba. To je u jednoj rečenici najbolje opisao pokojni patrijarh Pavle: "Ako veruješ, čega se bojiš, ako ne, čemu se nadaš". To je i neki moj moto kojem stremim i koji mi je uvijek u podsvijesti - rekao je Ždralo.

Momak koji je u decembru napunio 22 godine ne želi previše da se eksponira, kako kaže, živi i radi u tišini i ne sumnja da će rezultati doći kada bude trebalo. Sa 16 godina uplovio je u vode borilačkih sportova, a mnogo ranije znao da će jednog dana biti svešteno lice.

- Od malih nogu bio sam privržen crkvi i vjeri. Znao sam još tada da ću upisati teologiju. Velika mi je želja da postanem sveštenik. Da li ću uspjeti, nije samo do mene, tu je i Božija volja. Boks sam otkrio prije šest godina. Dva puta sam učestvovao na prvenstvima BiH, pa sam napravio pauzu i onda počeo da se bavim kik-boksom. Zbog obaveza na fakultetu sada treniram u klubu Igma kod trenera Igora Markovića. Naravno, kada sam u Zvorniku, radim sa drugarima iz KBK 056 Zvornik kod trenera i drugara Nikole Drobnjaka - rekao je Ždralo.

Fakultet i bavljenje sportom oduzimaju mu mnogo vremena, pa je dobra organizacija ključna za uspjehe na oba polja.

- Obaveze imam svakodnevno od rane zore. Predavanja, trening, učenje, putovanja na takmičenja... S druge strane, trudim se da ne zapostavim djevojku i društvo i na kraju sve nekako stignem. Navikao sam na ovakav tempo i nije mi teško, ne žalim se. Od malih nogu sam navikao na obaveze, jer sam završio i muzičku školu, a sada se trudim da uđem u tajne šaha - zaključio je Ždralo.

Trostruki šampion

Ždralo je nedavno postao prvak BiH u disciplini lou-kik do 91 kilogram. Ranije je još jednom bio prvak u lou-kiku i jednom u ful kontaktu.

- Relativno skoro sam ušao u vode ovog sporta. Za sada mi dobro ide, mnogo učim svaki dan i napredujem uz pomoć trenera. Nadam se da ću imati još dosta lijepih rezultata - rekao je Ždralo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana